Nieuws Limburg D’as straf: Das is back in business!

D’as straf: Das is back in business!

D’as straf: Das is back in business!

Tom Das, gewezen zaakvoerder van Das Ladders in Halen, heeft Clock-O-Matic uit Holsbeek overgenomen. Clock-O-Matic is wereldwijd gekend voor zijn innovatieve aansturingen van monumentale klokken. Om het management te versterken heeft Tom ook zijn zus Els en ‘ouwe getrouwe’ Wouter Delbroek (van Beringen) meegenomen.

Tom Das, gekend als drijvende kracht achter het Halense bedrijf Das Ladders, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Hij heeft net over de provinciegrens met Vlaams-Brabant, de firma Cloc-O-Matic overgenomen. Een bijzonder verhaal, want de toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van producten voor klokken en beiaarden, kwam in de aanbieding toen de 68-jarige bezieler en gedelegeerd bestuurder Norbert Van Wijnsberghe vorig jaar overleed aan de gevolgen van corona.

“Ongeveer een jaar geleden werd ik door een zakelijke kennis gecontacteerd met de melding dat er een uitdaging was bij een bedrijf in het Leuvense”, haalt Tom Das de herinnering op. “Bleek dat de eigenaar en zaakvoerder overleden was. Tijdens dat gesprek werd ik gevraagd om het management van Clock-O-Matic te versterken. Ik was niet onmiddellijk geïnteresseerd in die functie. Nadat ik het bedrijf en zijn activiteiten had bestudeerd, heb ik wel laten weten dat ik geïnteresseerd was om het bedrijf over te nemen. Maar dat was nog te vroeg na het heengaan van Norbert.”

Enkele maanden later lag de overname wel op tafel. De verkopende familie Van Wijnsberghe-Tack koos uit diverse kandidaten voor het project van Tom Das. “Vooral omdat we het behoud van het familiebedrijf en zijn waarden voor ogen hebben”, aldus Das. “We vullen het management in met eigen familie. Wouter Delbroek, die destijds ook bij Das Ladders actief was, is aangesteld als als CEO, en mijn zus Els zal de administratie en het hr-beleid voor haar rekening nemen. Zelf wil ik me buigen over de ontwikkeling van nieuwe producten en de verdere uitwerking van de strategie. We kijken er dan ook enorm naar uit om een mooi en ambitieus vervolg te breien aan al het moois dat hier de afgelopen decennia bij Clock-O-Matic is neergezet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.