Nieuws Limburg Duchâtelet weekt krediet van 200 miljoen los

Duchâtelet weekt krediet van 200 miljoen los

Duchâtelet weekt krediet van 200 miljoen los

X-Fab, de beursgenoteerde chipfabrikant uit Tessenderlo, heeft een doorlopende kredietlijn verkregen van 200 miljoen euro. Het zusterbedrijf van Melexis, dat ook tot de stal van Roland Duchâtelet, Françoise Chombar en Rudi De Winter behoort, gaat de centen aanwenden voor investeringen en als algemeen werkkapitaal.

X-Fab kondigt aan dat 8 internationale banken, onder leiding van BNP Paribas Fortis, een kredietlijn hebben geopend van 200 miljoen euro. De producent van computerchips voor onder meer sectoren als automotive, industrie, gezondheidszorg en consumentengoederen, moet de centen opgebruiken op 5 jaar tijd, met optie op verlenging van een jaar.

“Het is de eerste keer dat X-Fab zo’n doorlopende kredietlijn opzet”, zegt Alba Morganti, CFO van de X-Fab Group. “We zijn dankbaar voor de steun die we van de banken krijgen.” Het geld zal worden gebruikt voor kapitaalinvesteringen (capex), de algemene werking en de ondersteuning van een meerjarig investeringsplan dat de positie van X-Fab als marktleider moet verstevigen. Gezien de enorme schaarste aan chips op dit moment, is een investering in de vergroting van de capaciteit alvast een prioriteit.

X-Fab heeft de hoofdzetel in Tessenderlo en is dus een echt Limburgs bedrijf. Verder zijn er 6 productievestigingen in Duitsland, Frankrijk, Maleisië en de VS. Wereldwijd stelt het bedrijf van de Limburgse ondernemers Roland Duchâtelet (Sint-Truiden) en het echtpaar Chombar-De Winter (Heusden-Zolder) maar liefst 4.000 mensen te werk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.