Nieuws Limburg Energy Lab: Innoveren vanuit KISS-principe

Energy Lab: Innoveren vanuit KISS-principe

Energy Lab: Innoveren vanuit KISS-principe

Energy Lab uit Paal-Beringen is een trainings- en begeleidingscentrum voor zowel recreatieve als professionele sporters. Het bedrijf opende ook een vestiging in Gent en het meest recente labo vond onderdak in het tenniscentrum van Kim Clijsters in Bree.

Energy Lab werd door topcoach Paul Van Den Bosch opgericht samen met managing director Kristof De Smet en Bert Ackaert, die er wetenschappelijk verantwoordelijke is: Energy Lab begeleidt sporters op verschillende vlakken: op het fysieke vlak, wat zich vertaalt in trainingsschema’s en testing, maar ook door het uitvoeren van bewegingsanalyses. Hoe zit ik op mijn fiets? Hoe loop ik? Bovendien doen we aan blessurepreventie en geven we voedingsadvies.

04_Desmet & AckaertEen recreatieve sporter en een topatleet benader je natuurlijk anders. Bij de recreant is het advies meer op de basis gericht, terwijl bij de topsporter meer aan de details wordt geschaafd. Maar grosso modo hebben zij wel nood aan dezelfde elementen die zouden moeten kloppen om tot een goeie prestatie te komen. Onder de noemer Energy@work hebben we de laatste jaren ons gezondheidsadvies ook vertaald naar bedrijfsprogramma’s waar wellbeing op de werkvloer en preventie van burnout een heel sterk aandachtspunt is geworden.

Innovatie zit in onze genen, het zit in elke tak van onze dienstverlening. Het merendeel van onze testen hebben we zelf ontwikkeld, maar we hebben ook bestaande wetenschappelijke literatuur op een begrijpelijke manier vertaald voor de sporter. Ook hebben we mobiele applicaties ontwikkeld om onze dienstverlening buiten het labo aan een grote groep mensen te kunnen aanbieden. Voorbeelden zijn de start 2 run-app en de toekomstige Like 2 bike-app waarin mensen via een vragenlijst een heel persoonlijk trainingsschema kunnen genereren.
Bij onze innovatieplannen vertrekken we altijd vanuit het KISS-principe: Keep It Safe & Simple. M.a.w.: innovatie moet wel degelijk zijn nut hebben, we mogen ons doel niet voorbijschieten en niet gaan innoveren om te innoveren.

Energy Lab is in 2009 als autonoom bedrijf opgericht, maar recent hebben we wel bij het IWT aangeklopt voor de ontwikkeling van ons innovatief tennislabo met Hawkeye-tennisanalyse. Dat was een heel nieuwe ervaring voor ons en de ondersteuning van het Innovatiecentrum Limburg tijdens het opstellen van dat subsidiedossier was dan ook zeer welkom.

Klik hier voor het filmpje over deze innovatieheld

Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven door hen o.a. te begeleiden bij het opstellen van een subsidiedossier. Meer weten over onze diensten? Surf naar www.innovatiecentrum.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.