Nieuws Limburg Engelen geven kappersplatform vleugels

Engelen geven kappersplatform vleugels

Engelen geven kappersplatform vleugels

Een afspraak bij de kapper, de voorraad mascara van het schoonheidssalon of het financieel beheer van de nagelstyliste… het verloopt allemaal via iBeauty, een Limburgs softwareplatform dat snel aan belang wint. Met de financiële inbreng van 2 business angels en leningen van LRM en de bank, wordt het kapitaal van de start-up versterkt. Een verdere doorbraak is het doel.

iBeauty werd 2 jaar geleden opgericht in Diest door Michel Smekens en Frédéric Klinkers. Intussen heeft de softwarebouwer een kantoor in Hasselt en een postadres in Maasmechelen. Het platform richt zich specifiek op kapperszaken en schoonheidsinstituten. Die kunnen hiermee alle aspecten van hun bedrijvigheid beheren, zoals agenda en afspraken, voorraden, personeel, promo’s, financiën en communicatie.

Dat werkt goed. “Vandaag bedienen we meer dan 1500 gebruikers, goed voor 250.000 eindklanten, en meer dan 1.000.000 geplaatste afspraken”, zeggen co-founders Michel Smekens en Frédéric Klinkers. “Wij vonden de tijd rijp om onze middelen te verhogen zodat we verder kunnen groeien en ons platform kunnen uitbreiden. Zowel de technologische uitbreiding als de versterking van sales en marketing zijn aan de orde.”

Na een passage bij BAN Vlaanderen zijn er nu 2 business angels in het kapitaal van iBeauty gestapt. Het bedrijf krijgt ook centen van LRM (KlimOplening) en van BNP Paribas Fortis. Online marketeer Michiel Carpentier komt in de raad van bestuur. “Hiermee zijn we klaar voor de volgende stap”, besluiten Michel Smekens en Frédéric Klinkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.