Nieuws Limburg Europese primeur voor Zolderse Alfa-Zet

Europese primeur voor Zolderse Alfa-Zet

Europese primeur voor Zolderse Alfa-Zet

Het soft- en hardwarebedrijf Alfa-Zet Systems uit Heusden-Zolder heeft samen met Belgacomdochter Mobile-for een technologie ontwikkeld om parkeergeld te betalen via QR-codes, een soort van barcodescanning die werkt via het fototoestel van smartphones. Het gaat om een Europese primeur. In de thuisgemeente van Alfa-Zet werd het systeem voor het eerst in gebruik genomen. Burgemeester Sonja Claes legt uit hoe het werkt: “De gebruiker dient eerst een gratis applicatie te dowloaden op zijn telefoon waarmee vervolgens de QR-code op de sticker van de parkeerautomaat kan gescand worden. Daarna kan de hele parkeersessie eenvoudig gestart en gestopt worden via deze applicatie. Voorlopig werkt het systeem alleen op het Android-platform, maar eind januari is het eveneens beschikbaar in de Apple-store.” Het platform werd ook gebouwd om er het verbruik en de betalingen voor het opladen van elektrische voertuigen mee te kunnen afhandelen.

Alfa-Zet Systems, in 1996 opgericht door Peter Debrier, is gekend voor de ontwikkeling van nieuwe technologische snufjes. Vooral in kassasystemen voor horeca en retail is het bedrijf sterk. De ‘sprekende kassa’ kreeg bijvoorbeeld wereldwijd aandacht. Momenteel staan er bij de Zolderse onderneming enkele interessante projecten voor mobiel betalingsverkeer op de agenda, zoals dus het innen van parkeergelden via QR-codes en gps-systemen, maar ook het internationaal betalingssysteem Isapay is in volle voorbereiding (Lees artikel hier).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.