Nieuws Limburg Ewals Genk investeert in Nederlandse spoorterminal

Ewals Genk investeert in Nederlandse spoorterminal

Ewals Genk investeert in Nederlandse spoorterminal

De Genkse onderneming Ewals Intermodal gaat samen met Havenbedrijf Antwerpen en Meulenberg (Urmond) investeren in Rail Terminal Chemelot in Sittard-Geleen. “Deze terminal komt er op vraag van Sabic, dat vanuit de productiefaciliteiten in Nederlands-Limburg per spoor de goederen wil gaan verdelen,” zegt Luc Driessen, CEO van Ewals Intermodal. “Sabic is al vele jaren klant van ons, en zoekt vooral voor het transport naar Italië een duurzame mobiliteitsoplossing. We verwachten dat ook de leveringen van en naar Engeland via dit kanaal zullen kunnen gebeuren. Door de samenwerking met internationale spelers ontstaat er zo een logistieke beweging die efficiënt en kostenbesparend georganiseerd is.”

Chemelot is een bundeling van diverse chemische bedrijven. Ze stellen samen zo’n 5000 mensen tewerk en hebben iedere dag nood aan zo’n 800 vrachtwagens om hun goederen te transporteren. De initiatiefnemers schatten dat de nieuwe spoorterminal het regionale vrachtverkeer zal verminderen met 30.000, en op termijn zelfs 50.000 vrachtwagens per jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt, Houthalen-Helchteren
Hasselt

Alexandra schopt het tot de finale

Een podiumplaats: die is al zeker in de pocket voor Alexandra Limage van Sprint Transport. De energieke ondernemer uit Hasselt,… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.