Nieuws Limburg Ewals (Genk) zet corridor naar Turkije open

Ewals (Genk) zet corridor naar Turkije open

Ewals (Genk) zet corridor naar Turkije open

ewals intermodal 2Ewals Intermodal uit Genk heeft samen met zijn Turkse partner, Saras Lojistik, een nieuwe multimodale corridor gestart. Hiermee worden Noordwest-Europa en Turkije met elkaar verbonden. Met deze combinatie willen de initiatiefnemers een deur-tot-deuroplossing aanbieden. Ze kiezen hierbij niet voor de gangbare trailers, maar voor box-containers van 45 (pallet) en 30 voet (bulk). Ze worden dagelijks via het spoor naar Keulen en daarna van het Italiaanse Triëst per schip naar Istanbul-Haydarpaşa verscheept.

“Het combineren van een shortsea-, railverbinding en box containers zorgt voor een kostenefficiënte en milieuvriendelijke oplossing,” zegt Eric Staal, Sales Director van Ewals Intermodal. “Mijn verwachtingen van de samenwerking zijn hoog gespannen. Met een betrouwbare partner als Saras kunnen we de transportmarkt van en naar Turkije openbreken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.