Nieuws Limburg Familiebedrijf Amptec keert terug naar de roots

Familiebedrijf Amptec keert terug naar de roots

Familiebedrijf Amptec keert terug naar de roots

Vijf jaar na de aankoop van een nieuw stuk bedrijfsgrond, is de specialist in geluidssystemen Amptec verhuisd naar een nieuwbouw in Bilzen. Zaakvoerder Bart Willems keert zo terug naar zijn thuisstad.

Amptec is een leverancier van professionele geluidsinstallaties. Ingenieur Bart Willems (59) maakte er 31 jaar geleden zijn beroep van toen Amptec werd opgericht. De Bilzenaar (van deelgemeente Mopertingen) ging aanvankelijk van start in Hasselt, maar verhuisde door plaatsgebrek in 2003 naar Diepenbeek. Ook daar werd de infrastructuur te klein, zodat in 2016 een bouwgrond werd gekocht in Bilzen. Nu 5 jaar en een investering van 4 miljoen later, is de familie druk in de weer om de verhuisdozen uit te pakken.

Amptec realiseert een jaarlijkse omzet van 20 miljoen euro. Het bedrijf telt intussen 60 medewerkers, verdeeld over de nieuwe vestiging in Bilzen en die in het Nederlandse Utrecht. Het is een echt familiebedrijf, want naast zaakvoerder Bart Willems, zijn ook zijn vrouw Elly en hun kinderen Charlotte, Jasper en Mathijs actief bij Amptec. “En ook onze derde zoon Michiel is in de sector werkzaam”, zegt Bart in Het Belang van Limburg. “Het moet zijn dat het toch ergens in de genen zit…”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.