Nieuws Limburg Geen belasting op meerwaarde bij verkoop zware voertuigen

Geen belasting op meerwaarde bij verkoop zware voertuigen

Geen belasting op meerwaarde bij verkoop zware voertuigen

VKW Limburg werd een aantal weken geleden gealarmeerd door leden over een passage rond het afschaffen van de afschrijving van de meerwaarde op de verkoop van bedrijfsvoertuigen. “Dit zou voor vele van onze leden uit de logistieke sector een ramp betekend hebben, die in de miljoenen kon oplopen”, aldus gedelegeerd bestuurder Ruben Lemmens.

“De regering wilde de bestaande vrijstelling van belasting op die meerwaarde afschaffen. Die vrijstelling zorgde er nochtans voor dat transportbedrijven sneller hun vloot konden vernieuwen met voertuigen die voldoen aan ecologisch steeds strengere criteria, aangezien dit een voorwaarde is om de vrijstelling te kunnen verkrijgen.”

Achter de schermen heeft VKW Limburg het belang van de huidige regeling onderstreept en dit aangekaart op het hoogste niveau. “In discreet overleg met de sector bepleitten we om de vrijstellingsregeling te behouden”, aldus Lemmens. “Met succes. Door die inspanningen hebben we er mee voor kunnen zorgen die kwalijke passage uit het zomerakkoord te kunnen weren. De afschrijving zal behouden blijven zoals ze nu is tot 2020. Vanaf dan dient men te investeren in ecologisch verantwoorde vrachtwagens volgens aangepaste criteria, die vanuit Europa sowieso gaan opgelegd worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.