Nieuws Limburg Groot contract voor studenten met ondernemersstatuut

Groot contract voor studenten met ondernemersstatuut

Groot contract voor studenten met ondernemersstatuut

Een jaar geleden richtte de Hogeschool PXL een speciaal statuut op, dat faciliteiten biedt aan studenten die tijdens hun studies willen ondernemen. Het gaat om een leeronderneming, die hulp krijgt van heel wat professionele partners.

Maar er is meer… Jens Vermijl en Arne Brebels zijn studenten die nu als eerste ook daadwerkelijk een eigen bvba hebben opgericht. Ze combineren hun studies in de toegepaste informatica met hun bedrijf: Optimise-IT.

optimise-itOptimise-IT is gespecialiseerd in de reiniging en het onderhoud van computers. “Het idee is ontstaan nadat ik als jobstudent in een frituur had vastgesteld hoe vuil de kassa wel kan worden,” vertelt Jens Vermijl. “Ik heb dan met de leverancier contact opgenomen, om de reiniging te doen. Dat werd eerst voor een maand toegestaan, maar intussen hebben we een jaarcontract kunnen tekenen om 1.000 kassa’s te reinigen en te onderhouden.”

“Het is dankzij de leeronderneming die we onder begeleiding van het PXL-Centrum Ondernemen konden opzetten, dat we de markt hebben kunnen verkennen en uiteindelijk de stap naar een eigen bvba hebben gezet,” vult collega-zaakvoerder Arne Brebels aan. Toch stoppen beiden niet met studeren. “Het behalen van ons diploma komt nog altijd op de eerste plaats.”

Optimise-IT heeft onderdak gekregen in de nieuwe Corda Incubator op de voormalige Philipssite in Hasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.