Nieuws Limburg Grote bestelling rolt binnen bij Bambooti

Grote bestelling rolt binnen bij Bambooti

Grote bestelling rolt binnen bij Bambooti

De laptops van alle medewerkers van Voka Limburg zijn voortaan ‘uitgerust’ met een cover van bamboo by Bambooti. Het opstartende bedrijfje van de twee ondernemende Limburgers Pieter van Moll en Freek Gielen ontwierp en produceerde een houten cover met logo.

Freek (25) en Pieter (27) zijn jeugdvrienden die samen in Lommel basket speelden. In plaats van hun diploma’s ten gelde te maken in loondienst van een bedrijf richtten zij zelf een onderneming op. In 2015 startte Bambooti. Na houten zonnebrillen volgden al snel ‘covers’ voor laptops, smartphones, tablets, etc…

Ze combineren oud vakmanschap met geavanceerde technologie, want ze herschapen de alledaagse aluminium achterkanten in hippe gepersonaliseerde kunstwerkjes. Zo wonnen ze met de wedstrijd 18-28 een lening van 50.000 euro, haalden twee keer 22.000 euro op met een crowdfunding-actie en lanceerden zopas ook hun stenen collectie.

Elke cover wordt handgemaakt, is 0,7 mm dik (dikte van een credit card), verkrijgbaar in verschillende houtsoorten of steen en is personaliseerbaar met eigen design, logo of naam.

“Voor ons is Bambooti meer dan alleen maar fraaie producten ontwerpen”, stellen Freek en Pieter. “Het gaat erom dat we doen wat we graag doen, en dit delen met anderen.”

Gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg Johann Leten is in de wolken met zijn ‘nieuwe’ laptop. “Freek en Pieter zijn twee ondernemers naar ons hart. Ze verdienen onze steun. We zijn fier dat in ons bronsgroen eikenhout dergelijke parels van ondernemingen ontstaan. De starters van vandaag zijn immers de grote bedrijven van morgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.