Nieuws Limburg Hilde Essers eerste Ondernemer voor de Klas

Hilde Essers eerste Ondernemer voor de Klas

Hilde Essers eerste Ondernemer voor de Klas

Meer dan 50 Limburgse ondernemers, bedrijfsleiders en managers zijn nog tot vrijdag 28 maart te gast in het laatste jaar van diverse Limburgse secundaire scholen en hogescholen. Ze spreken er met studenten over ondernemerschap en over werken in een bedrijf. Zo willen ze de leerlingen ook helpen bij hun nakende studie- of beroepskeuze. Het enthousiasme bij zowel de Limburgse scholen als bij de Limburgse ondernemers voor dit project is alvast groot. ‘Ondernemers voor de Klas’ is een organisatie van Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo) in samenwerking met VKW Limburg.

hilde-essersHilde Essers, gedelegeerd bestuurder van H.Essers, beet de spits af en stond voor de klas in het O.L.V. Lyceum te Genk: “Ik ben ervan overtuigd dat dit initiatief een unieke meerwaarde is voor de leerlingen, maar daarnaast ook voor ondernemers. Door ervaringen te delen en te polsen naar opinies van studenten, brengen we het bedrijfsleven en het onderwijs dichter bij elkaar. Iets wat ik zeker aanmoedig!”

Het initiatief loopt in heel Vlaanderen, waar het mag rekenen op maar liefst 250 bedrijfsleiders voor meer dan 450 gastlessen. Daarbij grote namen als Johnny Thijs (ex-bpost), Fons Leroy (VDAB), Geert Schotte (Standaard Boekhandel), Rik De Nolf (Roularta) en Patrick Hermans (CFO Concentra/Mediahuis).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.