Hilde Peerlings en Widukind Stockmans naar finale

In de verkiezing van de beste vrouwelijke ondernemer van Vlaanderen, zijn de genomineerden bekendgemaakt. Bij de 3 finalisten van deze Womed Award zijn maar liefst 2 Limburgse dames: Hilde Peerlings van de autogroep Delorge-Peerlings (Hasselt) en Widukind Stockmans van Studio Pieter Stockmans in Genk. Zij nemen het op tegen Daphne Aers van TNS in Eeklo, een voedingsbedrijf dat artisanale kroketten, bouchées en filohapjes produceert. Het grote publiek kan nog tot 16 februari stemmen via deze link. Op 12 maart wordt in Brussel de winnares bekendgemaakt door de organiserende verenigingen Unizo en Markant.

Hilde PeerlingsHilde Peerlings (47j) uit Hasselt is zaakvoerder en bestuurder van de Groep Delorge-Peerlings, een officiële concessiehouder van Volkswagen, Audi en Skoda, met 8 exploitatievennootschappen en 160 werknemers. Hilde stapte in 1999 over van de financiële wereld naar de automotive sector. In 2005 opende ze de eerste garage in Lommel, met vandaag ook vestigingen in Hasselt, St-Truiden, Borgloon en Overpelt. "De combinatie van haar financiële achtergrond, alsook de visie van Hilde om menselijk kapitaal en klantentevredenheid centraal zetten, was de basis voor het succes van de Groep Delorge-Peerlings," aldus de jury. Vrouw zijn in een meer mannelijke sector, ziet Hilde eerder als een voor- dan als een nadeel. Met haar deelname aan de Womed Award wil ze aantonen dat vrouwen in Vlaanderen het verschil kunnen maken als ondernemer door niet zuiver een zaak te runnen, maar door vooral te inspireren en motiveren. Hilde Peerlings won onlangs nog de Livia Award van Unizo-Limburg.

widukind stockmansWidukind Stockmans (44j) uit Genk is CEO van de Studio Pieter Stockmans, het familiebedrijf van haar vader waar ze in 1997 aan boord kwam. Met haar grafische en creatieve achtergrond bouwde ze het bedrijf uit tot een internationale porseleinspecialist voor allerhande sectoren. Vandaag ontwerpt en vervaardigt de Studio niet alleen kunstwerken, interieur-accessoires en juwelen, maar ook maatwerk voor verschillende sterrenchefs zoals, Sergio Herman en Thomas Bühner. Internationale erkenning kreeg de Studio ook dankzij de inzet van Widukind. Zo ontwierp de Studio het servies voor het huwelijk van prins Albert van Monaco en Charlene Wittstock in 2011 en de trofee voor de Memorial van Damme voor Usain Bolt in 2013. Het uitgebreide gamma wordt nog steeds van A tot Z intern ontworpen, vervaardigd en gedistribueerd. De studio is gevestigd in de C-mine te Genk en telt 13 medewerkers. Via de Womed Award wil Widukind andere vrouwelijke ondernemers inspireren om creatief te ondernemen en om van een passie een succesverhaal te maken, zelfs met een niche-aanpak in de huidige massamarkt. Ook zij won onlangs nog een prijs bij Unizo-Limburg, meer bepaald de Export Award.