Nieuws Limburg Investering van 12 miljoen in kuuroord Maasmechelen

Investering van 12 miljoen in kuuroord Maasmechelen

Investering van 12 miljoen in kuuroord Maasmechelen

De vennootschap Morran, die op het ex-mijnterrein van Maasmechelen een groot kuuroord wil bouwen, krijgt van de Vlaamse regering een investeringssubsidie van 1 miljoen euro. Dit is een tussenkomst in het totale investeringsbedrag van ruim 12 miljoen euro. Lemuria zal de naam worden van het thermale kuuroord, dat gebruik wil maken van eigen bronwater. Het is voor het eerst in Vlaanderen dat een wellness-center over eigen ’thermen’ zal beschikken.

LUcKumpenDe ondernemer achter dit verhaal is Luc Kumpen van Fashion Point (foto).

Vlaams minister-president Peeters kondigde ook een subsidie van 2,5 miljoen aan voor H.Essers uit Genk. Dit is een tussenkomst voor het investeringsbedrag van bijna 40 miljoen euro dat Essers vrijmaakt voor extra logistieke ruimtes te bouwen en in te richten. Daar staat tegenover dat Essers met deze projecten 283 nieuwe banen zal creëren. De laatste schijf van 500.000 euro wordt alleen uitbetaald als Essers er daadwerkelijk in slaagt om minstens 250 nieuwe jobs vacant te stellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.