Nieuws Limburg JET komt sterker opnieuw boven water

JET komt sterker opnieuw boven water

JET komt sterker opnieuw boven water

Het logistieke bedrijf JET uit Opglabbeek heeft de crisis overleefd. Meer nog, het bedrijf heeft een nieuwe strategie ontwikkeld om de klant nog beter van dienst te zijn. In het oog springend is de afdeling ‘engineering’, die samen met de klant oplossingen uitwerkt voor de meest moeilijke logistieke projecten. “We komen sterker uit de crisis,” maakt CEO Stefan Janssen van JET Transport & Logistics zich sterk.

Kijk maar de naar de faillissementsstatistieken: de logistieke sector ging zwaar gebukt onder de crisis. Ook JET weet er van mee te spreken. “Onze omzet is van 21 miljoen in 2007 teruggevallen naar 14 miljoen euro in 2009,” legt Janssen uit. “Ook wij hebben snel moeten schakelen en hebben moeten ingrijpen op vlak van de kosten om de minderinkomsten te compenseren. Maar we hebben meer gedaan dan dat. We hebben de crisis te baat genomen om eens goed na te denken waar we met ons bedrijf naar toe willen, op basis van wat de klanten van ons willen.” Daarvoor werd Partners in Marketing onder de arm genomen.

jet logisticsHet resultaat van al dat denkwerk is een vijfsporenplan. De twee meest voor de hand liggende blijven transport en logistiek, maar met inbegrip van een hele rits aan bijkomende diensten, zoals assemblage, verpakking, labeling, controle en bewaking.

Academie
Daar stopt het plan niet. “In onze JET Academy organiseren wij praktijkgerichte logistieke opleidingen, niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook voor externe mensen. Wij delen daarbij onze kennis met medewerkers van onze klanten,” aldus Janssen.
Tot slot gaat JET ook zijn eigen transportmateriaal ter beschikking stellen van de klant. “Met onze verhuurafdeling JET Renting mikken wij op klanten die voor een bepaald project – voor korte of langere termijn – hun eigen vloot tijdelijk willen uitbreiden met up-to-date materieel.”

De nieuwe strategie heeft alvast zijn eerste vruchten afgeworpen. “Dit jaar willen we opnieuw een omzet van 20 miljoen euro halen,” zegt Janssen. “De dip is structureel weggewerkt, en we zijn nu klaar om er tegen aan te gaan.”

De groep JET, met hoofdkwartier in Opglabbeek en bruggenhoofden in Tsjechië en Duitsland, telt 178 medewerkers. De vloot omvat 150 wagens en 300 trailers. JET beschikt daarnaast over 18.500 m² opslagruimte in België en 110.000 m² internationaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.