Nieuws Limburg Jochim Aerts, CEO van Ridley Bikes: “Focus niet alleen op productinnovatie”

Jochim Aerts, CEO van Ridley Bikes: “Focus niet alleen op productinnovatie”

Jochim Aerts, CEO van Ridley Bikes: “Focus niet alleen op productinnovatie”

Jochim AertsFietsenfabrikant Ridley Bikes uit Paal-Beringen produceert competitiefietsen. Het bedrijf is vooral actief in disciplines als wegwielrennen, cyclocross, mountainbike, tijdrijden, triatlon en piste. CEO Jochim Aerts werd van jongs af aan gedreven door de drang naar ontwikkeling. “Als jonge wielrenner was ik al met mijn product bezig. Die productgedrevenheid maakt Ridley tot wereldmarktleider op het gebied van innovatie in de aerodynamica. In 2002 ontwikkelden we het oversized balhoofd dat we toen spijtig genoeg niet gepatenteerd hebben, maar dat nu een industrie-standaard is. Ondertussen hebben wij verschillende patenten op andere aerodynamische ontwikkelingen. We ontwikkelden voor het fietsframe een combinatie tussen stijfheid, gewicht en comfort die niemand kan evenaren. En er zijn nog een aantal mooie producten in de toekomst.

Met 2 ben je slimmer dan alleen

Innovatie is voor Ridley enorm belangrijk. Omdat we enkel competitiefietsen maken, zijn we een kleinere speler. We kunnen niet opboksen tegen de marketingcampagnes van de grote producenten. Daarom moeten wij het verschil maken in ons product. Om deze innovatieprojecten tot een goed einde  te brengen, hebben wij een vrij grote R&D afdeling. Die wordt nog eens ondersteund door de lokale universiteiten Leuven, Gent en Delft.

Ook werken we nauw samen het Innovatiecentrum. Onze innovatie-adviseur Bert legde uit hoe wij IWT-subsidiedossiers kunnen indienen. En hij ligt ook aan de basis van Bike Valley, een samenwerkingsverband tussen 5 bedrijven uit de buurt die allen actief zijn in de fietssector.  Omdat je met 2 altijd slimmer bent dan alleen. Stel je dus voor wat gebeurt als 5 bedrijven gaan samenwerken om tot een ultiem product te komen! Het Innovatiecentrum was de lijm tussen die verschillende bedrijven en heeft er voor gezorgd dat die 5 neuzen allemaal in dezelfde richting staan.

Ik raad collega-ondernemers aan om alle aspecten van innovatie te bekijken.  Innoveren heeft niet enkel met product te maken. Het gaat ook over hoe je je product in de markt zet, hoe je je klant een betere bediening geeft dan je collega’s. Dus innovatie in de breedste zin van het woord, van A tot Z van alle stappen binnen je bedrijf.”

Vanavond op ons programma van de regionale zender: een uitgebreide reportage met deze Innovatieheld! Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven door hen o.a. te begeleiden bij het opstellen van een subsidiedossier. Meer weten over onze diensten? Surf naar www.innovatiecentrum.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.