Nieuws Limburg Stories Joep Kempen: “Op 2 nachten mijn huis geverfd…”
Limburg

Joep Kempen: “Op 2 nachten mijn huis geverfd…”

In onze zomer-rubriek Out of Office gunnen Limburgse ondernemers en managers een inkijk in hun leven na de kantooruren… Aflevering 8: Joep Kempen, stichter en CEO van het gekende fietsleasingbedrijf Cyclis Bike Lease.

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?
In feite heb ik een zeer brede goesting in muziek en hoor zowat alles graag. Bruce Springsteen heb ik enkele jaren geleden aan het werk gezien en als ik er snel eentje moet kiezen, zou het dan wel Bruce zijn.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?
Champagne, altijd. Gin-tonic Monkey 47 zorgt voor de kameraden en mezelf voor veel herinneringen. En Spa bruis natuurlijk ook. 😉

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?
Er zijn waarschijnlijk zeer veel mooie plaatsen in deze wereld. Jammer genoeg heb ik niet altijd de tijd genomen om deze te ontdekken. Dus: Lommel, dat is niet verkeerd. En als het iets verder mag zijn: Ibiza. Ben hier net een eerste keer geweest op aanraden van een beste vriend, en tal van mooie dingen gezien. Dus zij die willen, just ask, we’ll deliver the list!

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?
Mijn beste kameraden en vriendinnen, zij weten wel wie. En uiteraard mijn zonen, mijn familie en ook mijn ex.

Naar welke vakantiebestemming ga je vast en zeker nog ooit terug?
Ibiza, ik ben gek op het hippie, vrij gevochten sfeertje, strandbarretjes en het lekkere eten.

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

Discovery channel, ik kan wegdromen in de natuur en wildlife. Dus rondtrekken in de bush, ineender welk werelddeel: het moet er ook nog een keer van komen.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?
Het is niet zo belangrijk goed te kunnen studeren, al moet de basis er wel zijn natuurlijk. Het is de niet aflatende inzet en keihard werken die je doet geraken waar je zou willen geraken. En dan, zeker even belangrijk: het is OK om niet alles te hebben. Wees blij ook met kleine dingen.

Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wilt verdienen?

Concurrentiële loonlasten en een hervorming van het politieke stelsel, waardoor ons land nu onbestuurbaar lijkt en veel te hoge kosten daarvoor nodig heeft. Als ondernemer en zaakvoerder is dit echt onbegrijpelijk.

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?
Met een BBQ of feestje onder de vrienden. En geen cadeau’s meebrengen, alleen uw ‘goei goesting’ is genoeg.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?
Ik ben al jaren lid van de werkgroep Diensten & Ondernemers bij VKW. Als ik 1 iemand daarvan zou moeten noemen, doe ik iedereen tekort. Dus zij allemaal, ik heb ongelofelijk veel van die gasten geleerd. Nog steeds. Wij kunnen voor alles bij elkaar terecht en dat is onbetaalbaar.

Welk object op 4 wielen komt het meest in jouw dromen voor?
In mijn jongere jaren: Porsche & Ferrari, met grote voorsprong. Nu, ook omdat ik mijn knappe zonen wat wil bijbrengen, mag het wat minder zijn, en droom ik van een oldtimer, bijvoorbeeld Austin Healy. Met de leeftijd kies ik meer en meer voor beleving, maar de meest luxueuze, duurdere auto’s werden gedesignd om de beleving weg te filteren. Daar pas ik voor. Dan kies ik liever voor een gocart…

Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?
Volgens mijn zonen spreek ik te gemakkelijk uit dat wat ik doe ‘voorlopig’ is, en het daarom niet perfect af moet zijn. Ik doe veel en vaak snel, maar niet tot in de puntjes afgewerkt. Zo schilderde ik recent zelf mijn huis op 2 dagen tijd, s’ avonds laat en s’ nachts, want overdag is er Cyclis Bike Lease. Dat stukje achteraan in de berging en het plafond: tja, de verf was op. Dus daar gaan ze mij met zekerheid op pakken!

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?
How to relax en start to fly….