Nieuws Limburg Jos Roebben (Roam Chemie): Focus op een nichemarkt

Jos Roebben (Roam Chemie): Focus op een nichemarkt

Jos Roebben (Roam Chemie): Focus op een nichemarkt

RoamChemie uit Houthalen is gespecialiseerd in waterbehandelingsproducten. Recent brachten zij hun innovatieve, chloorvrijeproducten Huwa-San en BioXeco op de markt.

07_Roeben JosEigenaar Jos Roebben: “Al 30 jaar verkopen wij traditionele waterbehandelingsproducten. Bij die producten ontstaan er na het ontsmettingsproces bijproducten die niet goed zijn voor het milieu. Huwa-San, een ontsmettingsmiddel op basis van waterstofperoxide, is een ecologisch alternatief. Na het ontsmettingsproces blijft enkel zuurstof en water over,  wat veel milieuvriendelijker is. Het product is zeer efficiënt en doodt virussen, bacteriën, schimmels  en alle micro-organismen. Huwa-San wordt in verschillende domeinen gebruikt: zowel in de voedingsindustrie voor het ontsmetten van machines of slachthuizen, in de landbouw voor het ontsmetten van serres en drinkwater voor de dieren, en voor waterbehandeling in het algemeen. De Canadese regering heeft ons product onlangs goedgekeurd om er het stadswater mee te ontsmetten. Ook voor het ontsmetten van zwemwater heeft Huwa-San alle registratieafdelingen bij de ministeries doorlopen zodat we er binnenkort openbare en privé zwembaden mee kunnen ontsmetten.

In de medische sector wordt het product verkocht onder de naam BioXeco en vooral ingezet om de ziekenhuisbacterie te bestrijden. Via een verdampingstoestel kunnen we met BioXeco volledige ruimtes ontsmetten, zowel patiëntenkamers als operatiezalen. Daarbij wordt niets in de kamer nat, maar toch is alles ontsmet: zowel de vloer, lucht, gordijnen, toestellen en meubelen  in de kamer. Alles is steriel. Het toestel bestaat uit twee delen. Het eerste deel, het verneveltoestel zelf,  wordt in de kamer geplaatst. Een tweede toestel, het controletoestel, blijft buiten de kamer. Dit tweede toestel controleert de parameters temperatuur, relatieve vochtigheid en concentratie verneveld product in de te ontsmetten kamer.  Dit tweede toestel geeft ook aan wanneer de behandeling gedaan is en wanneer we terug de kamer in mogen gaan. 
Deze fogger  is op zich al innovatief, maar we blijven vernieuwen. Door de metalen constructie te vervangen door een van kunststof. En door het buitentoestel kleiner te maken of zelfs door een i-pad te vervangen. Voor deze ontwikkelingen krijgen wij IWT-innovatiesubsidies. Daardoor kunnen wij stappen zetten die we anders nooit hadden kunnen zetten, want om deze ontwikkelingen te realiseren moet je er zelf ook heel veel in investeren. Om een toekomst te hebben, moet je de beste zijn in iets. Focus op een niche. Dan blijf je automatisch innoveren.

Klik hier voor  het interview met deze Innovatieheld

Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven door hen o.a. te begeleiden bij het opstellen van een subsidiedossier. Meer weten over onze diensten? Surf naar www.innovatiecentrum.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.