Nieuws Limburg LAG Trailers gooit hoge ogen met uitvinding

LAG Trailers gooit hoge ogen met uitvinding

LAG Trailers gooit hoge ogen met uitvinding

Op een internationale beurs in Engeland heeft LAG Trailers uit Bree vriend en vijand verrast met een innovatief product. Als eerste heeft LAG een transportvoertuig gemaakt (IMO-4 Tank) waarmee benzine en diesel zowel over land als over zee mag vervoerd worden.

Overview HQDe oplegger die LAG op de FPS-beurs presenteerde, is een technisch hoogstandje. Hij beschikt over 8 compartimenten met een totale capaciteit van 42.000 liter. Voor wie wat meer thuis is in technische materies: de in-huis ontworpen tankbodems sluiten naadloos aan op het chassis, wat resulteert in lage toleranties. Bovendien moeten deze tanks volgens de wetgeving weerstaan aan een druk van 2,65 bar, maar omdat er geen mangatdeksels bestaan die daaraan voldoen, heeft LAG eigen mangatdeksels met bijhorende beveiligingen hiervoor ontwikkeld.

Eind goed, al goed dus. De bestellingen zullen zonder twijfel spoedig volgen, aangezien de brandstof nu niet meer moet overgepompt worden als ie het water over moet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.