pexels-anna-shvets-5067739

Limburgs bedrijf bereikt doorbraak voor medicijn met wereldpotentieel

Sarcopenie: zegt het u iets? Dit verschijnsel, waarbij oudere mensen spontaan spiermassa en spierkracht verliezen, komt bij 50% van de 80-plussers wereldwijd, voor. Maar misschien niet meer voor lang... Het Diepenbeekse bedrijf Rejuvenate Biomed heeft met succes een eerste studie afgerond waaruit blijkt dat een afdoende behandeling alsmaar dichterbij komt. "Het is een cruciale mijlpaal in onze missie om mensen levenslang gezond te houden, waarbij we starten met het aanpakken van spierveroudering," zegt dr. Ann Beliën, CEO van Rejuvenate Biomed.

Rejuvenate Biomed is een biotechnologiebedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt om het ontstaan van ouderdomsziekten uit te stellen. In het geval van sarcopenie mikt het Diepenbeekse bedrijf op een behandeling die de afname van spierkracht en -massa door ouderdom vertraagt. Vooral voor ouderen die immobiel worden door het verlies van spieren, zou de oplossing uit Diepenbeek een godsgeschenk zijn.

Rejuvenate Biomed is in ieder geval op goede weg om zo'n geneesmiddel op de markt te brengen. Als één van de belangrijke stappen in het lange proces daar naartoe, heeft het bedrijf zopas een klinische studie met succes voltooid. Het innovatieve geneesmiddel waarmee geëxperimenteerd wordt, behaalde prima resultaten bij de proefpersonen met acute sarcopenie. In een volgende fase moeten er nog andere effecten van deze studie worden onderzocht.

Rejuvenate Biomed maakt zich intussen klaar om een fase 2-programma te starten in 2024, gewijd aan de behandeling van sarcopenie. Dr. Ann Beliën, oprichter en Chief Executive Officer van Rejuvenate Biomed, is opgetogen met de voortgang van de ontwikkeling: “We zijn verheugd om overtuigende eerste resultaten uit de fase 1b-studie te onthullen. Deze bevestigen de kracht van onze platforms in het ontdekken van geneesmiddelen. De succesvolle voltooiing van deze studie vertegenwoordigt een cruciale mijlpaal in onze missie om mensen levenslang gezond te houden, waarbij we starten met het aanpakken van spierveroudering bij sarcopeniepatiënten.”