Nieuws Limburg Limburgs fonds haalt hotshots aan boord

Limburgs fonds haalt hotshots aan boord

Limburgs fonds haalt hotshots aan boord

Bioqube Ventures, de Hasseltse verschaffer van risicokapitaal uit de stal van Nico Vandervelpen en Debora Dumont, heeft met Tom Heyman een nieuwe Operating Partner binnengehaald. Niet de minste, want Heyman was jarenlang CEO van Janssen Pharmaceutica en werkte 37 jaar in diverse topfuncties bij moedermaatschappij Johnson & Johnson. Daarnaast krijgt ook Peter Verhaeghe een prominente rol.

Bioqube Ventures werd in 2016 opgericht door voormalig COO van LRM, Nico Vandervelpen en zijn partner Debora Dumont. Later stapte ook Dirk Reyn in bij de risicokapitaalverschaffer. Met hun Bioqube Factory Fund I hebben ze een private privak (private equity bevak) opgericht die gestoffeerd wordt met een kapitaal van maximaal 100 miljoen euro. Die centen worden geïnvesteerd in bedrijven die geneesmiddelen ontwikkelen.

Nu vervoegt dus ook Tom Heyman (foto) Bioqube Ventures na een lange carrière bij Johnson & Johnson. In zijn meest recente positie was hij voorzitter van de tak voor risicokapitaal. Voorheen was hij onder meer 25 jaar actief in business development en acquisities. Hij was ook 8 jaar lang CEO van Janssen Pharmaceutica in Beerse.

De tweede nieuwkomer is Peter Verhaeghe, die voorzitter wordt van het adviescomité bij het eerste fonds van Bioqube. Hij brengt een brede ervaring mee als manager in de media, biotech en software-industrie.

Bioqube Ventures telt vandaag 10 mensen in het team, gevestigd in het kantoor in Hasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beringen, Hoeselt
Beringen

Mark Decat (Essec) overleden

Na een zeer moedige strijd is ondernemer Mark Decat zopas op 52-jarige leeftijd overleden. De Managing Partner van telecomgroep Essec… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.