Nieuws Limburg Limburgs klusjesplatform heeft al 18.000 aanvragen

Limburgs klusjesplatform heeft al 18.000 aanvragen

Limburgs klusjesplatform heeft al 18.000 aanvragen

Sinds vorige maand de wet over het onbelast bijverdienen werd goedgekeurd, schieten de platforms en toepassingen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen als paddestoelen uit de grond. Eén van de eersten, de tool van Trixxo, heeft intussen al 18.000 aanvragen van particulieren die voor een klusje een bijverdiener willen inschakelen.

Zoals algemeen geweten is het sinds 15 juli mogelijk om jaarlijks 6.000 euro onbelast bij te verdienen. Onder meer via een website van de overheid is het mogelijk om vraag en aanbod te verbinden.

Dienstenbedrijf Trixxo (uit Hoeselt) was eind vorig jaar al klaar met een platform om de aanvragers en aanbieders samen te brengen. Sinds de officiële activering, vorige maand, loopt het storm bij Trixxo. “Intussen hebben zich al meer dan 500 klusjesmannen en vrouwen gemeld om via ons opdrachten uit te voeren”, aldus CEO Luc Jeurissen. “Aan de vraagzijde ontvingen we over heel Vlaanderen al 18.000 concrete opdrachten van mensen die heel graag een tuinman of klusser willen inschakelen via dit systeem. De aanvragen zijn divers: van tuinonderhoud, hulp bij computerproblemen, de hond uitlaten tot kleine herstellingswerken in en rondom het huis. Dat wij de link tussen beide partijen leggen zonder dat de mensen zich bij de overheid moeten registreren, zorgt duidelijk voor een drempelverlaging. De massale reacties zijn het bewijs dat deze dienstverlening in Vlaanderen nodig is en nog maar aan het begin van de grote doorbraak staat.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.