Nieuws Limburg Limburgse technologie achterhaalt consequente politici

Limburgse technologie achterhaalt consequente politici

Limburgse technologie achterhaalt consequente politici

Zijn politici in hun campagne bezig met wat er in hun partijprogramma staat, of communiceren ze lukraak met statements die ver van hun standpunten staan? Dat wou het Diepenbeekse softwarehuis Continuum Consulting wel eens weten. En dus ging het bedrijf (via de afdeling Datablend) de partijprogramma’s van alle partijen lezen, en maakte daar telkens een ‘word cloud’ met alle sleutelbegrippen van. Vervolgens werden de Twitter-accounts van 850 politici gevolgd. Telkens als er een politicus in een tweet een woord gebruikte dat tot de sleutelbegrippen van de partij behoorde, werden er punten gescoord.

datablend“Noem het als het ware een ‘chatcheck’, waarbij meteen interessante analyses duidelijk worden,” zeggen Davy Suvée en Jeroen Wijnen van Datablend/Continuum Consulting. Komt de individuele boodschap overeen met het partijstandpunt? Welke politicus twittert het meest over andere partijen en wie claimt een specifiek thema? Dat leek ons een leuke invalshoek om onze expertise mee in de kijker te zetten. Want met de sociale media is het mogelijk om uit heel veel data toch heel gerichte, interessante informatie te halen.”

En dan de resultaten op dit moment…

De politici die het meest tweeten over hun partijprogramma zijn:

Open Vld: 92%
Sp.a: 89%
CD&V: 88%
NVA: 84%
Groen: 81%
Vlaams Belang: 56%

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.