Nieuws Limburg Limburgse webcam-cover wint ondernemingsprijs

Limburgse webcam-cover wint ondernemingsprijs

Limburgse webcam-cover wint ondernemingsprijs

Hakan Tabu, Leen Schevenels en Greet Janssens, Limburgse studenten aan de KHLim (UC Leuven-Limburg), zijn zopas in Brussel uitgeroepen tot winnaars van het beste operationele Small Business Project van het jaar. Met hun start-up ICU (spreek uit: I see you) hebben ze een set van originele covers gemaakt om webcams af te schermen. “Het idee is ontstaan na een tv-reportage die bij studenten de angst voor hacking heeft doen toenemen,” vertelt Greet. “We zagen dat ze hun webcams afplakten met post-its of plakband. Als alternatief wilden we een visueel meer aantrekkelijke oplossing op de markt brengen, en dat is onze ICU-cover geworden.” De covers, geproduceerd bij kunststofbedrijf Duolim uit Lummen, gingen vlot over de toonbank (aan 3 euro/stuk).
ICU webcam cover
Het winnende bedrijfje is nu in de running voor de Europese finale in Lissabon. Bovendien zijn de Limburgse studenten door sponsor Hyundai uitgeroepen tot Briljant Young Entrepreneurs, wat hen een cheque heeft opgeleverd van 15.000 euro. Hiermee kunnen ze een doorstart maken met ICU.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.