Nieuws Limburg Maak gebruik van innovatiesteun die in Vlaanderen voorhanden is

Maak gebruik van innovatiesteun die in Vlaanderen voorhanden is

Maak gebruik van innovatiesteun die in Vlaanderen voorhanden is

Het Bilzerse bedrijf Rmoni ontwikkelt draadloze monitoringsystemen. CEO Bart Meekers: “Wij ontwikkelen hardware en software voor het op afstand volgen en meten van kritische parameters, zoals temperaturen bv in koelcellen, labo’s of ziekenhuizen. Onze systemen zijn draadloos en lopen via een web-interface. Daardoor zijn ze heel makkelijk te installeren en op te volgen. Je kan ze eender waar en wanneer  raadplegen op een computer, een tablet of een smartphone.

Rmoni ontstond in 2005 toen mijn schoonbroer Mark Kestens en ik een generieke oplossing bedachten voor klanten die op afstand wilden meten en bewaken. Omdat we allebei een technische achtergrond hebben, konden we die ‘sensor-to-web’-technologie zelf ontwikkelen. De grootste uitdaging lag vooral in de manier waarop we die nieuwe technologie konden vertalen naar een industriële toepassing. Hoe breng je die naar de markt? Hoe maak je daar investeerders voor warm? Hoe ga je klanten overtuigen?

Van bij de start van ons bedrijf heeft het Innovatiecentrum geholpen om een subsidiedossier samen te stellen. De adviseur stimuleerde ons om dat dossier in het juiste formaat uit te schrijven en begeleidde ons tot bij het IWT waar we ons dossier voor een commissie mochten verdedigen. Dat verliep succesvol en zo verwierven we subsidies om  prototypes te ontwikkelen. Daarmee konden we  potentiële klanten laten proefdraaien. Met de feedback van die allereerste klanten hebben we vervolgens een businessplan uitgeschreven en gingen we op zoek naar investeerders. Ook daarin heeft het Innovatiecentrum ons geholpen. Uiteindelijk zijn we definitief van start gegaan met financiële ondersteuning van LRM en Allegro Investment Fund.

Sindsdien zijn we blijven innoveren en hebben we ongeveer om de 2 jaar een nieuw innovatieproject ingediend. Ons meest recente project is het monitoren van energie via een draadloze, webgebaseerde interface. Ondanks ons vrij prille bestaan hebben we al een mooie lijst klanten in binnen- en buitenland, zoals Mc Donald’s en Universitair Medisch Centrum Utrecht in Nederland. In België hebben we de Panos-broodjeszaken en alle diepvriescentra van O’Cool uitgerust met onze apparatuur en nu staat het OLV ziekenhuis in Aalst op stapel.

Ondernemers die willen innoveren, moeten er gewoon voor gaan. Maar laat je goed begeleiden eens je die stap hebt gezet! In Vlaanderen kan je bij tal van instanties terecht voor hulp.”

Vanavond op TV Limburg in Limburg@Work: een uitgebreide reportage met deze Innovatieheld! Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven door hen o.a. te begeleiden bij het opstellen van een subsidiedossier. Meer weten over onze diensten? Surf naar www.innovatiecentrum.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.