Nieuws Limburg Machtswissel bij PVS na grote investering

Machtswissel bij PVS na grote investering

Machtswissel bij PVS na grote investering

Patrick Van de Sande, CEO van audiogroothandel PVS in Hasselt, geeft de fakkel door aan zijn zoon Tom. Dat heeft de stichter van de wereldspeler in audio-appatuur bekendgemaakt naar aanleiding van de viering van 35 jaar PVS. Het bedrijf heeft zopas een investering van 7 miljoen euro afgerond in nieuwe gebouwen voor R&D, testing en distributie in Stevoort. En daarbij blijft het niet: PVS heeft nog grote plannen in Stevoort.

PVS is één van de verborgen parels onder de Limburgse bedrijven. Onder impuls van ingenieur Patrick Van de Sande, die zijn initialen aan het bedrijf leende, is PVS uitgegroeid tot een wereldspeler in hoogwaardige audio-apparatuur. De eigen merken Audac (apparatuur), Procab (kabels) en Caymon (flightcases en racks), ontwikkeld in Hasselt en geproduceerd in China, vinden hun weg ondertussen naar 83 landen. “In eigen land zijn wij alvast marktleider”, zegt Tom Van de Sande. De apparatuur van PVS kan je onder meer bewonderen bij de UHasselt, de zomerbar Baouzza of brasserie The Square in Hasselt/Kermt.

Distributiecentrum
Een paar jaar geleden investeerde PVS al fors in het eigen demonstratiecentrum Audac Experience Center aan de Veldstraat in Hasselt. Het bedrijf kocht ondertussen de gebouwen en terreinen van de voormalige transporteur Eric Geladé in Stevoort uit het faillissement. “Daar hebben we zopas 7 miljoen geïnvesteerd in ons nieuw distributiecentrum, met testruimte en R&D-afdeling,” zegt Tom Van de Sande. “Het is van hieruit dat onze producten wereldwijd verstuurd worden, tot in Zweden, Egypte, de VS en de Verenigde Arabische Emiraten.” Vorig jaar haalde PVS een omzet van 23 miljoen euro met 70 medewerkers.

Plannen
De afgelopen dagen vierde het familiebedrijf zijn 35ste verjaardag. Bij die gelegenheid heeft vader Patrick Van de Sande (60) aangekondigd dat hij de fakkel van CEO doorgeeft aan zoon Tom (32). “Ik heb 16 uur per dag gewerkt, dag in dag uit. Dat werd te veel”, getuigt hij. Nu is het aan de volgende generatie. “Het is een hele erfenis”, beseft Tom. “Ik zal met mij goede mensen moeten omringen.” Vader Patrick blijft aan boord als technisch directeur (CTO).

PVS koestert nog grote plannen. “Door de snelle groei zullen we op wat langere termijn moeten verhuizen. Want hier in de Veldstraat is er geen ruimte meer voor uitbreiding. Tegen 2025 zullen we alles verhuizen richting Stevoort. Daar is nog voldoende ruimte”, kondigt de kersverse CEO aan. De gebouwen aan de Veldstraat zullen dan verkocht worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.