Lumoza-Leds-300×105-1

Maximale score voor eindwerk bij spin-off UHasselt

Met een eindwerk over printbare ledverlichting, haalde Tim Vangerven de maximale score van 20/20 voor zijn eindwerk en stage aan de Xios Hogeschool in Diepenbeek. Het is de eerste keer dat dit gebeurt.

Tim Vangerven studeerde pas af aan de Xios Hogeschool af als Master in de Industriële Wetenschappen, optie Elektronica-ICT. Daarbij was vooral de maximale score voor zijn eindwerk en stage opvallend. "Een ongelooflijke prestatie, die nooit eerder in onze school is vertoond", zegt algemeen directeur Dirk Franco. "Dit is een eindwerk dat heel dicht aanleunt bij het niveau van een doctoraat. Met al onze jaren ervaring in eindwerkbegeleiding kunnen we oprecht zeggen: du jamais vu voor een 22-jarige... En als iets perfect is, moet je dat ook in punten vertalen: hij verdient écht die maximumscore."

Tim Vangerven maakte zijn eindwerk als stagiair bij Lumoza, een spin-off van de UHasselt en Imec. "We maken elektronica, zoals ledverlichting, die kan geprint worden op postkaarten, verpakkingsmateriaal, grote banners, enzovoort", zegt Wouter Moons, CEO van Lumoza en stagebegeleider. "Tim heeft een toepassing gemaakt die ervoor zorgt dat de leds nog krachtiger kunnen schijnen. Zijn werk is onmiddellijk toepasbaar voor ons bedrijf. We gaan zo snel mogelijk een patent hiervoor aanvragen. Tim was ook een toonbeeld van inzet. Al van 7 uur 's morgens en in de weekends was hij hier met zijn project bezig."

De pas afgestudeerde master zal nu doctoreren aan de UHasselt en gelijktijdig voor Lumoza blijven werken.