Nieuws Limburg Nieuwe vorm van tewerkstelling vergt puzzelwerk

Nieuwe vorm van tewerkstelling vergt puzzelwerk

Nieuwe vorm van tewerkstelling vergt puzzelwerk

Een vaste baan waarbij je na enkele maanden telkens iets totaal anders gaat doen? In het concept ‘project sourcing’ kan het. Flexibele jongeren die multi-inzetbaar zijn, kiezen alsmaar vaker voor de combinatie van werkzekerheid en jobhopping. Zo weten ze na verloop van tijd perfect welke baan hen op het lijf is geschreven.

Unique Career is een onderneming met specialisatie in ‘project sourcing’. In Limburg is het concept relatief onbekend, maar daar komt verandering in. “We hebben hier alsmaar meer bedrijven én werknemers die er de vele voordelen van kennen,” zegt Ria Vermeir, Business Unit Manager van Unique Career. “Het houdt in dat we zelf mensen aanwerven met een vast contract, en hen vervolgens op projectbasis bij klanten onderbrengen. Zo vullen ze bijvoorbeeld gedurende 5 maanden een functie in als marketingassistent bij een kmo. Als het project is afgelopen, hebben we al een nieuwe opdracht gevonden, maar dan bijvoorbeeld als hr-medewerker in een multinational. Nog een jaar later kan het zijn dat er een leuke uitdaging ligt te wachten op de salesafdeling van een familiebedrijf, enzovoort. Op die manier puzzelen we voor al onze 120 medewerkers telkens een boeiende carrière in elkaar, vooral in functies als hr, office, sales en marketing.”

ria vermeirCouleur locale
De mensen die voor deze formule van werken in aanmerking komen, hebben een specifiek profiel. “We zoeken (ook op dit moment) heel dynamische collega’s met minstens een bachelordiploma,” vertelt Ria Vermeir. “Ze hebben met elkaar gemeen dat ze heel leergierig zijn, niet houden van hokjesdenken en beschikken over een hands-on-mentaliteit. Talenkennis en flexibilteit zijn erg belangrijk. Het zijn allemaal generalisten, die dus multi-inzetbaar zijn. Ze zijn telkens bereid om zich ‘te smijten’ in een nieuwe uitdaging, en zich aan te passen aan de ‘couleur locale’ van het bedrijf waar ze op dat moment voor werken.” De werknemers houden van deze formule, ook al beseffen ze goed dat het ene project hen iets beter ligt dan het andere. “Ze leren op enkele jaren tijd veel bedrijven, sectoren en functies kennen. Zo tasten ze af wat hun absolute voorkeur wegdraagt. Daar bouwen ze dan ervaring in op, en komen ze uiteindelijk in projecten en ondernemingen terecht waar ze zich voor 100 procent thuis voelen. En dit allemaal met de zekerheid van een vast contract, wat als uitzendkracht uiteraard helemaal anders is.”

Ontzorgen

Ook voor de bedrijven heeft project sourcing veel voordelen. “In de eerste plaats leveren we mensen af waarvan wij weten dat ze de competenties hebben om de job te doen,” legt Ria Vermeir uit. “Bedrijven die zelf de selecties doen, oordelen meestal eerst op basis van het diploma of de ervaring, waardoor ze soms de beste kandidaten mislopen. Onze klanten mogen bovendien rekenen op continuïteit, aangezien onze medewerkers voor langere tijd (minstens 3 maanden, soms meerdere jaren) op post blijven. Bij uitzendarbeid zijn die termijnen doorgaans veel korter en passeren er vaak meerdere mensen per project. Het grootste voordeel is dat onze klanten volledig ‘ontzorgd’ worden. Ze moeten geen selecties organiseren, geen evaluatiegesprekken houden, geen lonen uitbetalen of opleidingen voorzien. Aangezien de medewerkers op de payroll van Unique Career staan, zorgen wij daar allemaal voor en kan de klant zich volledig op zijn core business concentreren. En zo vaart dus iedereen er wel bij.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.