ogst deli 3

Ogst richt pijlen op catering naar bedrijven

De traiteurszaak en delicatessenwinkel Ogst Deli, die enkele maanden geleden de deuren opende naast het gelijknamige sterrenrestaurant Ogst in Hasselt, is klaar voor de volgende stap. "We lanceren een breed aanbod naar bedrijven, gaande van apero-, lunch- en vergaderboxen, tot de volledige catering voor feesten allerhande", zeggen Sébastien Wygaerts, Diederik Herbots en Ute Dillen. "We willen ineens ook duidelijk maken dat er in onze winkel ook eenvoudige afhaalgerechten en producten aan heel democratische prijzen te vinden zijn. We hebben de indruk dat onze status als sterrenzaak de perceptie beïnvloedt."

Het restaurant Ogst is inmiddels in heel het land gekend. Chef-kok Sébastien Wygaerts en sommelier Diederik Herbots hebben in 7,5 jaar tijd een fantastisch parcours afgelegd, bekroond met een Michelinster sinds 2019. Daarnaast werd recent een tweede zaak opgestart, met een heel andere invulling...

"Toen het pand naast ons beschikbaar kwam, zijn we gaan nadenken over bijkomende mogelijkheden", vertellen de zaakvoerders. "Het was sowieso interessant om het aanpalende gebouw in gebruik te nemen, omdat we dan achteraan onze keuken konden uitbreiden. Die was tot voor kort maar 16 vierkante meter groot, wat wel heel krap was. Om invulling te geven aan de voorzijde van het pand hebben we een businessplan opgesteld voor de inrichting van een traiteurs- en delicatessenwinkel. Een gat in de markt, want in het centrum van de stad was er niet echt een aanbod voorhanden van verse, huisgemaakte salades, gerechten en kwaliteitsvolle producten."

Ogst Deli is een succes. "Maar toch hebben we de indruk dat sommige klanten niet durven binnenkomen omdat ze denken dat de winkel deel uitmaakt van het restaurant", aldus nog Sébastien, Diederik en Ute. "Toch is het iets helemaal anders. De prijzen van een Michelin-menu kan je niet vergelijken met een salade van 6 euro, een eenvoudig kaasbordje of een afhaalpasta. We merken dat klanten verrast zijn door het 'gewone' en democratisch geprijsde aanbod. Eens ze over de drempel zijn, worden ze steevast regelmatige bezoekers."

Bedrijfs-bouffe
Ogst Deli heeft intussen het aanbod nog uitgebreid. "Heel wat zakenmensen die hier over de vloer komen, vragen om ook in hun bedrijf leveringen te doen", stelt het drietal. "Vandaar dat we een specifiek aanbod hebben uitgewerkt om het zakelijke circuit te bedienen. Dat gaat van catering voor lunch- en vergaderformules, tot volledige buffetten op maat. En dit opnieuw in de Deli-prijscategorie, van bijvoorbeeld 15 euro voor een 3-gangenlunch." Tot slot gaat de nieuwe zaak ook de catering verzorgen voor andere soorten van feesten. "Als iemand een verjaardag of jubileum te vieren heeft, of gewoon een barbecue onder vrienden wil houden, dan staat ons team paraat om alle benodigdheden te voorzien." En zo timmert Ogst verder aan de weg van een culinaire totaalleverancier...