Nieuws Limburg Opus Medical (Hasselt) gaat op in internationaal concern

Opus Medical (Hasselt) gaat op in internationaal concern

Opus Medical (Hasselt) gaat op in internationaal concern

Opus Medical, een bedrijf uit Hasselt dat producten voor de medische wereld verdeelt, gaat op in de internationale groep The Surgical Company. Dat laat CEO en oprichter Johan Segers weten.

Johan Segers ging van start met Opus Medical in 2001. Hij bouwde de portefeuille van het distributiebedrijf gaandeweg uit dankzij specialisatie in de toelevering van benodigdheden voor chirurgie en oncologie. “De laatste jaren stellen we een schaalvergroting vast in onze markt, zowel vanuit de ziekenhuizen die meer aanbestedingen organiseren, als vanuit de producenten die een grotere afzetmarkt willen dan alleen België en Luxemburg”, vertelt Johan Segers. “Vandaar dat we inspelen op die trend en zullen samensmelten met The Surgical Company. Dit is een internationale speler in de distributie van medisch toebehoren, waar we een waardevolle aanvulling van hun gamma betekenen.”

medisparHet van orgine Nederlandse concern The Surgical Company is verheugd met het inlijven van Opus Medical. “De integratie van de Opus-activiteiten in onze bestaande organisatie zal onze positie in België en Luxemburg versterken”, zegt Paul van Liebergen, COO van The Surgical Company Group. “We zijn erg blij met de komst van Johan Segers. Zijn kennis schept nieuwe mogelijkheden voor onze hele groep.”

Opus Medical was een dochterbedrijf van Medispar, ook uit Hasselt. Het afstoten van Opus Medical laat toe om verder te focussen op een ander marktsegment. “We blijven een onafhankelijke koers varen en willen vooral buitenlandse medische en paramedische bedrijven helpen om voet aan de grond te krijgen in Vlaanderen”, legt partner Marc Hoessels (rechts op de foto, naast Johan Segers) uit. “We willen hen assisteren om voor hun producten het CE-label te verkrijgen en hun distributie en innovatie voor de lokale markt op poten te zetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.