Nieuws Limburg Personeel Alliacta brouwt eigen biertjes

Personeel Alliacta brouwt eigen biertjes

Personeel Alliacta brouwt eigen biertjes

Wat eind vorig jaar begon met een initiatiecursus bierbrouwen onder collega’s, wordt volgende week aan het publiek voorgesteld. Het ingenieurs- en adviesbureau Alliacta lanceert dan als eerste Limburgse bedrijf zijn eigen bier. Het is er meteen in twee soorten: Xpère en Techneut.

alliactie brouwt bierBedrijfsleider Rudi Smeets is al ruim 25 jaar een gepassioneerd bierliefhebber en hobbybrouwer. Sinds hij 2001 het ingenieurs- en adviesbureau Alliacta oprichtte, raakte hij de draad als actief bierbrouwer echter een beetje kwijt. “Een draad die eind vorig jaar terug werd opgenomen in het kader van een initiatiecursus onder de collega’s,” aldus Rudi Smeets. “Naar aanleiding van die cursus ontstond de idee om zelf een eigen bier op de markt te brengen. Bovendien is er al zoveel slecht nieuws uit het bedrijfsleven dat we vonden dat het tijd was voor eens iets leuk.”

Het bier van Alliacta is er meteen in twee soorten. Het zijn allebei bieren van hoge gisting met een benaming uit de ingenieurssfeer: Xpère en Techneut, respectievelijk goed voor een alcoholgehalte van 6,5 en 8,5 procent.

Het Alliactabier wordt geproduceerd door een brouwer in de buurt van Gent. Rudi Smeets: “Het gaat om een melange van basisbieren, waarvan de smaak door ons werd aangepast.” Het bier is voorlopig niet in de handel verkrijgbaar. Er is in eerste instantie 500 liter gebrouwen van elke soort. Het is niet uitgesloten dat het bier later ook in een beperkte hoeveelheid op de markt komt. “Maar toch maar eerst de reacties afwachten,” vindt Rudi Smeets.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.