Nieuws Limburg PXL moedigt vrouwen aan: just do IT!

PXL moedigt vrouwen aan: just do IT!

PXL moedigt vrouwen aan: just do IT!

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag, die volgende vrijdag massaal wordt gevierd met o.a. bloemen, cava en goodiebags, lanceert Hogeschool PXL een campagne om meer vrouwen te verleiden voor een studierichting en carrière in de ICT.

“ICT is een typische mannenwereld, waar vrouwen vaak ondervertegenwoordigd zijn”, zegt Francis Vos, departementshoofd PXL-IT. “Uit prognoses blijkt dat we tegen 2020 in onze sector niet minder dan één miljoen vacatures mogen verwachten in Europa. Met het huidige -voornamelijk mannelijke- studentenpotentieel zullen we deze openstaande jobs nooit kunnen invullen.”

“Vandaar ons initiatief om in de week van Internationale Vrouwendag onze vrouwelijke topstudenten in contact te brengen met vrouwelijke toppers uit de ICT-wereld. We zetten hen voor een ontbijt samen aan tafel om vrijuit te spreken over thema’s als gendergelijkheid en empowerment voor vrouwen en meisjes.”

Een aantal straffe professionals hebben zich geëngageerd voor dit opmerkelijke initiatief, zoals Martine Tempels (Telenet), Hilde Goossens (Jessa Ziekenhuis), Bieke Van Gorp (Fibricheck), Tinne Lommelen (VDAB) en Saskia Van Uffelen (ex-Ericsson).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Beringen
Beringen

Essec stuurt fixers op pad

Telecom- en IT-groep Essec heeft een nieuwe dienstverlening opgestart. Een team van specialisten zal worden ingezet om op dagbasis IT-infrastructuur… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.