Nieuws Limburg Reclame en ontwerpbureau Alert stopt ermee

Reclame en ontwerpbureau Alert stopt ermee

Reclame en ontwerpbureau Alert stopt ermee

Het gekende communicatiebureau Alert uit Lanaken, onder meer uitgever van het blad Custôme Magazine, legt de boeken neer. Zaakvoerder Bart Engelen trekt met veel spijt in het hart de stekker uit het bedrijf dat hij 15 jaar geleden als een eenmanszaak in bijberoep in het leven riep, en door de jaren heen wist uit te bouwen tot een gerespecteerd bureau met 9 medewerkers.

Bart EngelenBart Engelen is er de man niet naar om excuses bij derden te gaan zoeken. “De hele situatie laat me inzien dat ik geen manager ben, maar een creatieveling pur sang,” zegt hij. “Zoals een kok in de keuken moet staan dient een creatieve geest, barstensvol goede concepten en strak van de grafische adrenaline, om te gaan met problemen en vraagstukken van reclame-aard en niet van management-aard. Als creatieveling was ik meer bezig met papierwerk en boekhouding, personeelskwesties en management en de tijd die er over bleef voor creatie en ontwerpen werd alsmaar kleiner.”

De economische conjunctuur, hoge loonkosten en andere ondernemersonvriendelijke overheidsmaatregelen noemt Engelen in zijn afscheidsbrief aan klanten en zakenrelaties wel terloops als invloedrijke factoren, maar wil hij niet als excuses gebruiken. Hij gaat nu verder nadenken over zijn persoonlijke toekomst, die vast en zeker korter bij de creatieve realiteit zal liggen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.