Nieuws Limburg “Sexy kledij is ongepast voor dit beroep”

“Sexy kledij is ongepast voor dit beroep”

“Sexy kledij is ongepast voor dit beroep”

De Ekselse ondernemer en seksuologe Kaat Bollen beleeft momenteel een donkere periode na een veroordeling door haar beroepsvereniging. Een collega-psycholoog had het moeilijk met haar sexy imago en een jury van de shrink-associatie volgde zijn redenering.

Psychologen zijn net zoals artsen, deurwaarders of journalisten, vrije beroepers. Het zijn dus ondernemers, die zich moeten schikken naar een gedragscode, opgelegd door de beroepsvereniging. Zo ook Kaat Bollen, de flamboyante seksuologe, die net zoals haar collega Lotte Vanwezemael, uit Limburg komt.

Nu moest de 33-jarige onlangs voor de psychologencommissie verschijnen na een klacht van een collega-psycholoog. “Iemand die ik niet ken en me nooit aangesproken heeft”, vertelt Bollen in Het Nieuwsblad. “Aanleiding was mijn presentatie van een burleske show, in een gepaste outfit. Mijn collega was van mening dat ik de goede naam van psychologen in het gedrang bracht. Ik haal, volgens hem, de geloofwaardigheid én waardigheid van het beroep naar beneden door mijn eigen sensualiteit te omarmen. Of zoals hij het stelt: mijn eigen lichaam te gebruiken.”

Kaat Bollen verscheen voor een jury en kreeg tot haar grote verrassing een officiële waarschuwing. “Een oneerlijke uitspraak omdat ik deontologie ontzettend hoog in het vaandel draag”, zegt ze. “Altijd ga ik op een correcte manier met mijn cliënten om. Ik voel me gepakt in mijn waardigheid. Ondertussen leven we in 2020 en zou hokjesdenken toch wel aan de kant geschoven mogen worden. Een mens kan én sexy zijn én slim én professioneel én een goeie mama. Iedereen heeft het recht om zich in verschillende richtingen te ontplooien. Nu heb ik het gevoel dat die vrijheid me werd afgenomen. Hoe moeilijk ik deze ervaring ook kan verteren, toch laat ik me niet tegenhouden of beknotten”, klinkt ze strijdvaardig.

GeHo/KMe

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer