Nieuws Limburg Slangen vindt nieuwe partners voor start-up

Slangen vindt nieuwe partners voor start-up

Slangen vindt nieuwe partners voor start-up

De Hasseltse start-up Musebooks, dat internationale kunstboeken digitaliseert met een zelf ontwikkelde technologie, heeft nieuwe vennoten aangetrokken. Noël Slangen, die ook in het bedrijf participeert, wist Kutlu Taskin Tuna (eerder bij Facebook en Twitter) en Sophia Rochmes (eerder bij Getty Californië) te strikken als Managing Partner van Musebooks. Ze treden beide toe tot het kapitaal.

Musebooks.world is een wereldwijde digitale leeservaring voor kunstboeken. Zeg maar een
alternatief voor e-books, waar MoMA New York, Thames&Hudson London, de Koninklijke Musea van Brussel en vele andere uitgevers al mee samenwerken. Bij Musebooks kan de lezer afwisselen tussen drie leeservaringen en kan hij sterk inzoomen op de beelden, iets wat sterk geapprecieerd wordt door de eerste gebruikers, waarvan 20% uit de VS.

Musebooks werd opgericht door kunst-uitgever Peter Ruyffelaere, technologie-specialist Dominique De Rijcke en ondernemer en gewezen communicatieadviseur Noël Slangen.

De nieuwe partners Kutlu Taskin Tuna en Sophia Rochmes streven respectievelijk naar de gebruikersgerichte ontwikkeling van de Musebooks-technologie en het uitbouwen van partnerships met de kunstwereld. Een andere prioriteit is de gebruikersgroei. Musebooks heeft op dit ogenblik 15.000 eerste gebruikers, verspreid over nagenoeg alle continenten.

Musebooks is gevestigd op de Limburgse Corda Campus. Het startkapitaal van Musebooks werd verschaft door de oprichters, privé-investeerders en LRM.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.