Nieuws Limburg Smeets pompt 8 miljoen in oude fabriekssite

Smeets pompt 8 miljoen in oude fabriekssite

Smeets pompt 8 miljoen in oude fabriekssite

Smeets & Zonen, het bedrijf dat zich toelegt op de verkoop, herstelling en onderhoud van gebruikte vrachtwagens en machines, heeft het terrein gekocht van de voormalige busbouwer Eos Coach in Bree. Smeets investeert 8 miljoen in deze locatie, en zal er de activiteiten centraliseren die nu over 4 vestigingen verspreid zijn.

Busbouwer Eoch Coach in Bree sloot in de zomer van 2016 definitief zijn deuren. Sindsdien ligt de site er verlaten bij. Smeets & Zonen ziet er desondanks potentieel in en heeft het terrein gekocht (met Intrust als bemiddelaar). “De nieuwe vestiging in Bree laat ons toe om onze activiteiten op één plaats samen te brengen”, legt medezaakvoerder Jaak Smeets uit. “Dat bevordert de groei van ons bedrijf.”

Smeets investeert ruim 8 miljoen euro in de aankoop, renovatie en herontwikkeling van de site. Die is 13 hectare groot, waarvan 20.000 vierkante meter bebouwd is. Buiten komt er een grote parkeerplaats voor de ruim 1.000 voertuigen en andere machines die Smeets op stock heeft. Rond het terrein wordt een groenbuffer aangelegd.

Er zal ook extra stockage komen voor allerlei onderdelen die wereldwijd via de webshop worden aangeboden. “We zijn vijf jaar geleden gestart met de verkoop hiervan en het is onze ambitie om hierin sterk te groeien”, zegt medezaakvoerder Robert Smeets.

Smeets & Zonen zoekt de publiciteit niet op. De twee broers Jaak en Robert Smeets en hun zonen Christophe en Pieter Smeets werken liever in de luwte. Toch heeft het familiebedrijf zich de voorbije jaren ontpopt tot een topper, met 64 werknemers en een omzet van ruim 28 miljoen euro. Er worden jaarlijks zo’n 1.800 vrachtwagens verkocht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.