Nieuws Limburg Soulco (Tessenderlo) mikt op nieuwe vestiging in Azië

Soulco (Tessenderlo) mikt op nieuwe vestiging in Azië

Soulco (Tessenderlo) mikt op nieuwe vestiging in Azië

Hoewel Soulco nog geen 5 jaar bestaat, is de omzet van de onderneming uit Tessenderlo, het afgelopen jaar met bijna 80 procent geklommen tot meer dan 15 miljoen euro. De mooie cijfers werden behaald met de verkoop van ICT-producten in Afrika en het Midden-Oosten. Ondernemer Tony Verbeke (foto), die vroeger nog de plak zwaaide bij Siemens-Atea, voert vanuit het hoofdkwartier in Tessenderlo technologieën en producten uit op vlak van telefonie, data, security, teleconferencing, toegangscontrole, enzovoort. Twee jaar geleden zagen investeringsmaatschappij LRM en technologiegroep TelelinQ al het potentieel van Soulco, toen ze samen 2,1 miljoen euro investeerden in de verdere groei van het bedrijf.

tonyverbekeSoulco heeft intussen ook filialen in Kenia en Algerije. Zowat een jaar geleden kwam daar een kantoor bij in de Verenigde Arabische Emiraten en 3 maanden geleden opende een nieuwe vestiging in Egypte. Ook dit jaar wil het bedrijf verder groeien. De mogelijkheden om in Azië met een eigen filiaal te starten, worden concreet onderzocht. De Soulco-groep stelt momenteel zo’n 60 mensen tewerk en is in Egypte nog volop bezig met nieuwe aanwervingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.