Nieuws Limburg Stobart Genk staakt voor na mislukte verzoening

Stobart Genk staakt voor na mislukte verzoening

Stobart Genk staakt voor na mislukte verzoening

De chauffeurs van het transportbedrijf Stobart (voorheen Walon-Nellessen) in Genk, zetten de staking voort. Het overleg met de sociaal bemiddelaar bracht dinsdag geen soelaas. Het is niet duidelijk hoe het nu verder moet.

Stobart vervoert voornamelijk auto’s van fabrieken naar dealers. Het personeel zegt dat een nieuwe loonverlaging van 12 procent onaanvaardbaar is, wat ook geldt voor het in dienst nemen van goedkopere arbeidskrachten uit Oost-Europa.

walonDe directie betwist echter de forse loonverlaging: “Wij maken onze medewerkers en syndicaal afgevaardigden reeds anderhalf jaar duidelijk dat de totale loonlast van onze chauffeurs 12% hoger ligt dan deze van de directe concurrenten in Limburg,” aldus de directeur. “Om onze toekomst en werkzekerheid in België te verzekeren dient deze kloof gedicht te worden. Dit wil echter NIET zeggen dat iedere chauffeur individueel 12% loon dient in te leveren. Door het uitwerken van diverse voorstellen werd de impact op het netto loon van de chauffeurs beperkt tot gemiddeld 3,4%. Bovendien behoort een groepsbonus tot de voorgestelde mogelijkheden, waardoor de netto impact nog verder beperkt kan worden.”

En voor de toekomst? “Die is veilig,” aldus de directie. “Wij hebben bij alle besprekingen steeds harde garanties naar zowel werkzekerheid als investeringen op papier gezet. Deze garanties worden vandaag nogmaals bevestigd door de aandeelhouders, die groei en werkgelegenheid blijven beogen, en dit in een regio die de laatste jaren economisch reeds zwaar getroffen werd.”

Een nieuwe afspraak met de sociaal bemiddelaar is er voorlopig niet. Daardoor blijven de bedrijfspoorten tot nader order geblokkeerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.