Nieuws Limburg Syntegro (Beringen) doet strategische overname

Syntegro (Beringen) doet strategische overname

Syntegro (Beringen) doet strategische overname

Syntegro, het Limburgse bedrijf met specialisatie in oplossingen voor tijdregistratie en toegangscontrole, heeft sectorgenoot Dot Sys uit Puurs overgenomen. Het technologiebedrijf uit Beringen, dat 13 jaar geleden met de steun van LRM werd opgericht, heeft Europese ambities.

“Onze software voor toegangscontrole wordt steeds vaker door securityspecialisten in binnen- en buitenland verdeeld”, zegt Frank De Weser, Managing Director van Syntegro. “Vorig jaar vonden we met Ascom een partner die onze opmars in Nederland versnelt. Met Dot Sys versterken we onze expertise en krijgen we er een 200-tal klanten bij in België, Nederland en Duitsland. Het zijn allemaal stappen die passen in de ambitie van Syntegro om een speler op de Europese markt te worden.”

Syntegro werd dertien jaar geleden opgestart door vier ingenieurs met de financiële steun van investeringsmaatschappij LRM. Vijf jaar later stond de onderneming financieel op eigen benen. Het verhuisde naar een groot bedrijfspand in Beringen, waar alle activiteiten onder één dak zijn gebracht. Dat gaat van de ontwikkeling van software en hardware, over verkoop en consultancy, tot installatie en support. De laatste 2 jaar is het aantal medewerkers met 50% gegroeid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.