Nieuws Limburg Thoelen pakt met tafereel de derde prijs op rij

Thoelen pakt met tafereel de derde prijs op rij

Thoelen pakt met tafereel de derde prijs op rij

De Hasseltse fotograaf Steven Thoelen (Emofragma) heeft een Silver Star Award gewonnen tijdens de Neutral Density Photography Awards 2021. Het is al het derde jaar op rij dat hij een prestigieuze prijs in de wacht sleept met zijn zogenoemde ‘tableaux vivants’, waarbij figuranten in een surrealistische omgeving op levensgrote prints worden afgebeeld.

Steven Thoelen is ondernemer en kunstenaar tegelijk. Hij noemt zichzelf liever ‘beeldhouwer’, aangezien hij fotografische beelden samenstelt met soms wel honderden voorwerpen en diverse figuranten. Het resultaat wordt geprint op metersbrede scène-foto’s, zodat ze een imposant kunstwerk vormen waar enorm veel details in te ontdekken zijn. “Voor deze Random Fomo-reeks kruipt er soms maanden voorbereiding in een fotoshoot die meestal maar een
half uur duurt”, legt de excentrieke fotograaf uit. “Maar het loont de moeite. Dat vinden niet alleen de klanten, maar ook de juryleden van internationale wedstrijden. Zo mocht ik pas de Neutral Density Photography Award in de categorie People in ontvangst nemen. Met een eervolle vermelding er bovenop… Echt waanzinnig, zeker als je ziet dat ik op hetzelfde podium mocht staan als de Tsjechische topfotograaf Martin Stranka.”

Nochtans is Steven Thoelen hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Ook met andere werken in de Random Fomo-reeks viel hij al internationaal in de prijzen. Zo won hij in 2019 de Best Artist Award tijdens de Amsterdam International Art Fair en werd hij vorig jaar laureaat op de Shanghai International Art Fair.

De foto waarmee hij nu in de prijzen valt, is een compositie waar diverse mensen opstaan die een belangrijke invloed hebben op de kunstenaar. Ook Steven Thoelen zelf neemt een plaatsje in. Het resultaat lijkt op een reünie van een studentenclub of de éminence grise van een roemrijk advocatenkantoor… Wie het prijswinnende werk (2,96 x 1,94 meter groot) met eigen ogen wil zien, kan vanaf 6 december 2021 terecht bij Balthasar in Brussel.

Reageer op dit bericht

Reacties

Annelies V. 2021-12-02 23:03:43

Proficiat!!!

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.