Nieuws Limburg Tigro creëert 130 extra jobs en bouwt fors bij

Tigro creëert 130 extra jobs en bouwt fors bij

Tigro creëert 130 extra jobs en bouwt fors bij

Tigro Industries, het familiale bedrijf uit Lommel en Overpelt met specialisatie in de opslag, behandeling en distributie van farmaceutische, chemische en voedingsproducten, kondigt grootse plannen aan. In de eerste plaats heeft Tigro een vergaande samenwerking opgestart met het Antwerpse logistieke bedrijf Ahlers. Onder de nieuwe naam Altigra is een joint venture opgezet die wereldwijd de logistieke keten zal verzorgen voor internationale chemiereuzen, farmaceutische bedrijven en voedingsproducenten. “Dit moet op termijn 100 nieuwe jobs opleveren in België,” zegt Sylvain Moors, gedelegeerd bestuurder van Tigro. “Beide partners vullen elkaar heel goed aan. We zijn beiden al vele jaren internationaal actief, maar kwamen tot dusver zelden in hetzelfde vaarwater. De expertise en het netwerk dat we los van elkaar hebben opgebouwd, wordt nu samengesmolten in Altigra.”

Altigra_ondertekeningBij Ahlers heeft de familie Moors een andere Limburger getroffen: Genkenaar Roel Vanmaele (ex Wim Bosman, Distrilog en DHB Logistiek), die nu directeur is van Ahlers Europe. Ook hij gelooft rotsvast in de samenwerking, die de sterke punten van beide partijen combineert. Beide ondernemingen blijven evenwel onafhankelijk opereren en zullen ook onder eigen naam andere projecten blijven uitvoeren.

De samenwerking moet de groei versnellen die het Limburgse bedrijf sinds 2008 heeft ingezet. “We zijn toen van een capaciteit van 5.500 m2 in Overpelt naar 10.500 m2 extra ruimte in Lommel gegaan,” aldus nog Sylvain Moors. “Momenteel zijn de werken bezig om nog eens 16.500 m2 bij te bouwen. Een verdubbeling dus. De nieuwe bedrijfshallen zullen sterk gecompartimenteerd zijn en voldoen aan nog strengere normen dan degene die Europees worden opgelegd voor onze sector. Met deze uitbreiding komen er nog eens 30 arbeidsplaatsen bij.” Tigro stelt momenteel een 60-tal mensen tewerk. Bij Ahlers zijn er dat 864.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.