Nieuws Limburg Traagheid DIV werkt ondernemers op de zenuwen

Traagheid DIV werkt ondernemers op de zenuwen

Traagheid DIV werkt ondernemers op de zenuwen

Weken, zelfs maanden, wachten op de inschrijving van een ingevoerd voertuig. Het is niet enkel in de vakantieperiode, maar het hele jaar door een realiteit, zo stelt ondernemersorganisatie Voka Limburg. “Zo lang wachten op de inschrijving van een voertuig, het lijkt een (slechte) herinnering uit een ver verleden. Zeker als elke vraag door de bevoegde ambtenaar met een spreekwoordelijke diepe zucht beantwoord wordt. Toch gebeurt dit nog om de haverklap bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen. Met een resem klachten van ondernemers tot gevolg…”

Voka Limburg ontvangt de laatste weken bijzonder veel klachten over de traagheid van de werking van DIV (Dienst voor Inschrijving van Voertuigen). Dit terwijl veel overheidsdiensten de laatste jaren wel enorme sprongen voorwaarts genomen hebben in snelheid én klantgerichtheid.

Marc Maas, gedelegeerd bestuurder van VHS Verzekeringen: “Het online-systeem voor standaard aanvragen loopt goed, maar voor het overige heeft bij DIV de tijd stilgestaan. Indien we een aanvraag doen voor administratieve documenten, dan duurt dit 5 tot 6 weken. En dan hebben we enkel de documenten. Dan moeten we nog eens 5 tot 6 weken wachten op de nummerplaten. In totaal duurt dit proces dus 10 tot 12 weken.”

Lange wachttijden bij DIV zijn er altijd geweest, maar de laatste maanden ging de situatie van kwaad naar erger. Maar niet enkel de snelheid, ook de klantvriendelijkheid laat te wensen over. “Ook daarover bereiken ons verschillende klachten,” aldus Voka. “Een ondernemer die vragen stelt over de traagheid van bepaalde dossiers, wordt beantwoord met een spreekwoordelijke diepe zucht en zijn dossier lijkt onderaan de stapel te komen.”

DIV AlkenMarc Vanstraelen, gedelegeerd bestuurder van Actief Insurances: “De tijd heeft niet enkel stilgestaan, de klok lijkt zelfs teruggedraaid. Vroeger kon een klant zijn gepersonaliseerde nummerplaat online reserveren. Dat kan niet meer. Nu moet deze persoon hiervoor naar een DIV-kantoor rijden. Niet bepaald een administratieve vereenvoudiging. Daarbovenop is de regelgeving omtrent gepersonaliseerde nummerplaten de laatste maanden meermaals gewijzigd.”

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg: “Wachttijden tot meerdere maanden voor een routinezaak als de inschrijving van een voertuig zijn onaanvaardbaar. Een onderneming die weken, zelfs maanden, moet wachten op de inschrijving van een vrachtwagen, bestelwagen of personenwagen, kan hierdoor serieuze hinder ondervinden. Onze ondernemingen hebben het al moeilijk genoeg zonder zich hierover kopzorgen te hoeven maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.