Nieuws Limburg Uit Diepenbeek: nieuwe stap in MS-behandeling

Uit Diepenbeek: nieuwe stap in MS-behandeling

Uit Diepenbeek: nieuwe stap in MS-behandeling

Apitope, een biotechbedrijf uit Diepenbeek, heeft een nieuwe succesvolle stap afgerond in de ontwikkeling van een immuuntherapie voor de behandeling van ziekten als multiple sclerose. De bemoedigende resultaten doen farmareus Merck, met wie Apitope samenwerkt, besluiten om de tweede fase van de klinische studie aan te vatten.

biotechZonder al te technisch te worden, is de therapie van Apitope ontworpen om het immunologische onevenwicht dat een auto-immuunziekte veroorzaakt, te corrigeren. “Tot nu toe bleek deze benadering zeer effectief in experimentele modellen, maar was er slechts langzame vooruitgang in de kliniek,” zegt prof. David Wraith, oprichter van Apitope. “Vandaar dat het belangrijk is dat de patiënten deze benadering goed blijken te verdragen en er vroege tekenen van efficiëntie worden vertoond.”

Tot de aandeelhouders van Apitope behoren de LRM, Wellcome Trust, Vesalius Biocapital en Fast Forward, de Nationale Amerikaanse MS-liefdadigheidsinstelling.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.