Nieuws Limburg Vakbond overweegt klacht tegen professor

Vakbond overweegt klacht tegen professor

Vakbond overweegt klacht tegen professor

De socialistische vakbond ABVV Limburg overweegt een klacht tegen professor Ghislain Houben van de Universiteit Hasselt. Aanleiding is de studie die Houben heeft gemaakt over het effect van zwartwerk in de horeca. De professor concludeert dat als de horeca volledig in het wit zou moeten werken, er 68.000 van de 164.000 jobs zullen verdwijnen. Het ABVV kan daar niet mee lachen. De vakbond trekt de conclusies van Houben in twijfel en vindt dat het hele onderzoek louter is afgestemd op wat de werkgevers willen horen. “Een eenzijdig invalshoek, geschreven op maat van de horeca-uitbaters,” zegt Nicole Houbrechts van ABVV Voeding. “Het verhaal van de werknemer, die zijn hele leven in het zwart heeft gewerkt, en geen rechten heeft opgebouwd, wordt door de professor vergeten.” Het ABVV overweegt zelfs een klacht tegen Ghislain Houben.

Alex Clevers (Vivendum) en prof. Ghislain Houben.

Alex Clevers (Vivendum) en prof. Ghislain Houben.

Voor de werkgeversorganisaties is de studie een zoveelste bewijs dat er dringend maatregelen nodig zijn. Als in 2015 de zogenaaamde ‘Black Box’ wordt ingevoerd, die zwartwerk onmogelijk moet maken, is de horeca ten dode opgeschreven, aldus de ondernemers. Tenzij er zeer ingrijpende wetgevende initiatieven komen, zoals btw-verlagingen, loonkostreducties of fiscaalvriendelijke overuren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.