Nieuws Limburg Van Cranenbroek investeert 40 miljoen in Noord-Limburg

Van Cranenbroek investeert 40 miljoen in Noord-Limburg

Van Cranenbroek investeert 40 miljoen in Noord-Limburg

De Nederlandse groep Van Cranenbroek investeert maar liefst 40 miljoen euro in Hamont-Achel en Overpelt. Van Cranenbroek is gespecialiseerd in de verkoop in eigen winkels van alles wat met tuin, doe-het-zelf en vrije tijd te maken heeft.

Henk Van Cranenbroek en Mark Van CranenbroekIn Overpelt investeren de broers Henk en Mark van Cranenbroek 25 miljoen euro in de uitbreiding van het bestaande distributiecentrum. Het is meteen de tweede keer dat het magazijn wordt uitgebreid sinds Van Craenenbroek zich in 2006 in Overpelt vestigde. “Als deze fase afgerond is, beschikken wij in Overpelt over 84.000 vierkante meter opslagruimte. Dat is ruim dertien voetbalvelden,” aldus Mark Van Cranenbroek. Bovendien houdt het daar niet mee op.

Eind vorig jaar kocht Van Cranenbroek de gebouwen en terreinen van Galvacoat, goed voor een oppervlakte van 41.000 vierkante meter. Op die manier is de volgende fase van groei al verzekerd. De uitbreiding van het distributiecentrum schept 40 nieuwe banen.

Van Craenenbroek investeert straks ook 15 miljoen euro op de voormalige site van Chateau Caravans in Hamont-Achel. Van Cranenbroek kocht de terreinen waar decennialang caravans werden geproduceerd in 2011 en zal er zijn technische dienst vestigen. “Productveiligheid en kwaliteit worden immers steeds belangrijker,” aldus Mark van Cranenbroek.
In eerste instantie verhuist de technische dienst vanuit het Nederlandse Budel maar er komen ook 35 nieuwe jobs bij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.