Nieuws Limburg Vandeurzen koopt Hospidex van Gielen & Co
Limburg

Vandeurzen koopt Hospidex van Gielen & Co

De Limburgse ondernemer Urbain Vandeurzen heeft via zijn investeringsfonds Smile een meerderheidsbelang genomen in Hospidex. Dat is het bedrijf van Genkenaar Francis Gielen en Hendrik Seghers. Hospidex is groothandelaar van medisch materiaal, waaronder de gespecialiseerde injectienaalden die door Pfizer/BioNtech worden gebruikt om de coronavaccins toe te dienen.

Hospidex is toeleverancier van diverse medische materialen aan ziekenhuizen, apothekersgroothandels, thuiszorgwinkels, enzovoort. Het bedrijf heeft de hoofdzetel in Tienen, maar heeft operationeel en bestuursmatig een sterke Limburgse connectie. Er wordt jaarlijks een omzet gehaald van zo’n 30 miljoen euro. Recent kwam Hospidex nog in het nieuws met de bestelling van honderden miljoenen injectienaalden die gebruikt worden om de coronavaccins toe te dienen. De speciale naalden van Hospidex laten toe dat er een extra dosis uit het flacon kan gehaald worden, waardoor de vaccinatiecampagne sneller kan verlopen.

Met het kapitaal dat Urbain Vandeurzen inbrengt, zullen CEO Seghers en COO Gielen hun business verruimen. Het duo blijft dus als minderheidsaandeelhouder aan boord en staat in voor de expansie van de groep, zowel geografisch als op vlak van productaanbod.