Nieuws Limburg Volledige verkaveling zonder gas of mazout

Volledige verkaveling zonder gas of mazout

Volledige verkaveling zonder gas of mazout

Primeur in Koersel! Projectontwikkelaar Stefan Roosen en bouwfirma Immafra realiseren er de eerste verkaveling die volledig zal functioneren op groene energie. De 56 woningen zullen gebruik maken van warmtepompen, zonnepanelen, batterij-opslag en andere milieuvriendelijke technieken.

Dit weekend vindt de eerste steenlegging plaats van verkaveling Curtis Park in Koersel (Beringen). Er worden 56 woningen van diverse types en prijscategorieën gebouwd. De Hasseltse ontwikkelaar Stefan Roosen, die 48 grondeigenaren op één lijn moest krijgen om het project rond te krijgen, realiseert de verkaveling in samenwerking met aannemer Immafra uit Heusden-Zolder (uit de Living Tomorrow-groep van Frank Beliën).

“Het bijzondere aan dit project is dat er -voor zover wij weten- voor het eerst in een klassieke verkaveling geen fossiele brandstoffen of gas gebruikt zullen worden”, zegt Stefan Roosen. “We verwarmen alle woningen met CO2-neutrale warmtepompen, plaatsen hernieuwbare energie met zonnepanelen, installeren comfortabele vloerverwarming en passen overal het ventilatiesysteem D toe. De installaties zijn uitbreidbaar met opslagbatterijen. In totaal levert dit een E-peil onder de 20 op.”

De bewoners van Curtis Park zullen tevens gebruik kunnen maken van supersnel internet dankzij een nieuwe glasvezelconnectie. “Dankzij de connectie met Living Tomorrow zijn er bovendien alle voorzieningen voor nieuwe, toekomstgerichte services, zoals brievenbussen die pakjes kunnen aanvaarden als je niet thuis bent, stemgestuurde domotica, robots om te dweilen en gras te maaien, enzovoort.”

“Echt geen gewoon project”, zegt Roosen fier. “We zijn ervan overtuigd dat deze realisatie de weg wijst naar een standaard voor milieuvriendelijke en slimme woningbouw.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.