Nieuws Limburg Vynova verankert zich in Limburg met investering van 100 miljoen

Vynova verankert zich in Limburg met investering van 100 miljoen

Vynova verankert zich in Limburg met investering van 100 miljoen

Chemieconcern Vynova Belgium heeft in Tessenderlo een nieuwe installatie voor de productie van kaliumhydroxide (KOH) in gebruik genomen. Deze uitbreiding, die deel uitmaakt van een investeringsprogramma van maar liefst 100 miljoen euro, verankert de lokale toekomst van Vynova in Tessenderlo, waar momenteel al meer dan 540 medewerkers actief zijn.

Vynova is een toonaangevende Europese producent van PVC en chlooralkali-producten. Die positie wil het bedrijf versterken. Op drie jaar tijd wordt meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek van Tessenderlo, wat de grootste productievestiging is van de multinational. Het belangrijkste deel van dat investeringsbudget – 65 miljoen euro – komt op naam van een nieuwe, geavanceerde productie-eenheid op basis van membraanelektrolyse. Die werd donderdag officieel ingehuldigd.

De investering is een belangrijk signaal voor de Limburgse site van Vynova. “Door te investeren in moderne en duurzame technologie, zorgen we voor een nog stevigere lokale verankering van onze activiteiten in Tessenderlo”, zegt Dimitri Wouters, Site Manager van Vynova Belgium. “Zo zijn er sinds onze start als Vynova, in augustus 2015, veertig medewerkers bijgekomen, terwijl de nieuwe productie-installatie net minder arbeidsintensief is.”

“De omzet van alle buitenlandse Vynova-vestigingen wordt sinds kort ook ondergebracht onder Vynova Belgium, nog een teken van onze sterke positie binnen Vynova Group (die 1.200 medewerkers telt en een omzet van 1 miljard euro genereert). Zo kenden we in 2017 de sterkste omzetgroei van alle Limburgse ondernemingen. Met een totale omzet van bijna 1 miljard euro zijn we nu het vierde grootste bedrijf in de provincie volgens de jongste Top 500 van VKW Limburg”, voegt Dimitri Wouters toe.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.