Nieuws Limburg Warsco Units geeft 5 miljoen uit aan nieuwbouw

Warsco Units geeft 5 miljoen uit aan nieuwbouw

Warsco Units geeft 5 miljoen uit aan nieuwbouw

In september zal containerbouwer Warsco Units in Genk een gloednieuw gebouw op een terrein van 7 hectare in gebruik nemen. De productie van de mobiele werk- en woonunits blijft evenwel in Zutendaal. “De voornaamste reden voor de investering is plaatsgebrek,” zegt afgevaardigd bestuurder Marc Warson. “Zowel voor de stockage van de units als voor de productie hebben we extra ruimte nodig. Door de opslag en het onderhoud naar Genk te verhuizen, slaan we dus 2 vliegen in één klap. Op de Slingerweg in Genk, naast Gielen Containers, zullen we 3000 units kunnen stallen. Het is ook de bedoeling om daar de verkoop en verhuur van onze containers te organiseren. Bovendien zullen we er de units herstellen of onderhouden die eigendom zijn van onze klanten.” Blikvanger van de nieuwe site, is een kraan die op een afstand van 75 meter 3,6 ton kan verplaatsen en op een spoor staat van 200 meter lengte.

Warsco Units zit dus stevig in de lift. “We hebben een goed jaar achter de rug waarin we opnieuw met zo’n 10 procent zijn gegroeid,” zegt Marc Warson nog. “Vooral vanuit het onderwijs hebben we veel bestellingen gekregen. Zowat 450 units waren bestemd als tijdelijke klaslokalen voor het gemeenschapsonderwijs. Daar hebben we een raamcontract mee, zodat ook in 2011 weer tal van nieuwe scholen bij ons kunnen bestellen. Vooral in Brussel zullen er op 1 september veel leerlingen in een Warsco-unit de lessen volgen.”

Het bedrijf stelt zo’n 30 mensen tewerk en haalt momenteel een jaarlijkse omzet van om en bij de 12 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.