Nieuws Limburg Wijnands gaat uitbreiden in Lanaken

Wijnands gaat uitbreiden in Lanaken

Wijnands gaat uitbreiden in Lanaken

Logistiek dienstverlener Wijnands Bulk Care gaat zijn opslagruimte op de eigen site in bedrijvenzone Europark uitbreiden met een nieuwe hal. Daarvoor heeft het bedrijf een aanvraag ingediend bij de gemeente.

Wijnands Bulk Care in Lanaken is gespecialiseerd in los gestorte producten. Het bedrijf verzorgt vervoer, op- en overslag van goederen die in de eigen warehouses verpakt of verwerkt en opgeslagen worden. Recycling, keramiek en staal zijn de voornaamste markten, aangevuld met enkele koel-kippers voor de gelatine-industrie. Dagelijks zijn er zo’n 60 wagens van Wijnands Bulk Care onderweg.

Op dit ogenblik is de logistieke dienstverlener aan uitbreiding toe. Bij de gemeente Lanaken werd een vergunning aangevraagd om naast de bestaande opslagruimten een bijkomende, grote hal te bouwen voor de opslag van niet-brandbare bulkgoederen. Het gebouw wordt uitgevoerd in geprofileerde staalplaat en komt tegen de linkerzijde van de bestaande hallen. Daardoor komt de maximale opslagcapaciteit op de Wijnandssite op 70.000 m³.

EVD

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.